Evde bulunan bayat ekmekleri değerlendirmek içinde uygun üstelik.
30 dk da hazır oluyor.
Kavurmalı tarifleri çok seviyorum tadı gerçekten bir başka.
Malzemeler
- 1 adet Bayat ekmek
- 1 kase kavurma
- Domates sosu
- 1 kase yoğurt
- Tereyağ
- Karabiber, tuz
Bayat ekmekleri
küp küp doğrayın. Az sıvı yağ dökerek yapışmaz bir tavada ekmekleri
kavurun bu şekilde kıtır kıtır olacaklar. Kızaran ekmekleri servis
tabağına alın. Yoğurda az tuz ekleyerek çırpın ekmeklerin üzerine
gezdirin.
Domates sosunu karabiber ve tuz
ekleyerek kavurun, Kavurmayı bir tavada eritin. Hazır olan kavurmaları
servis tabağına ekleyin üzerine hazırlamış olduğunuz domates sosunu
gezdirin. Tereyağını eritip üzerine gezdirin biraz maydanoza
serpiştirerek servis edin.
çok yağlı olmuyor ekmeklerde yumuşamıyor sıvıyağda kavurduğumuz için çıtır çıtır oluyor ama hemen hazır edip servis edin bekletmeyin yoksa yoğurt ekmekleri yumuşatır kavurma donar ve hoş olmaz sıcağı sıcağına yemek lazım. Denemek isteyenlere afiyet olsun.
Ellerine sağlık canım ,yine çok pratik bir tarif vede çok lezzetlidir emiminm..Sevgiler:)
YanıtlaSilÇok nefis ve pratik ellerine sağlık... Yiyenlere afiyet olsun :)
YanıtlaSil