10 Mart 2014 Pazartesi

Labneli Mantar Soslu Spagetti


 

Malzemeler

  • 1/2 paket spagetti makarna
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 100 gram labne peyniri
  • Tuz
  • Sosu İçin:
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 10 adet mantar
  • Tuz, kırmızı pul biber
  • Sıvıyağ

Makarnayı tuz ve sıvıyağ ilave ederek suyunu haşlayın. Pişen makarnanın suyunu süzün labne peynirini ekleyip ocağın altını kapatmadan kısık ateşte labne peynirini makarnaya yedirin. Makarna haşlanırken bir tavaya sıvıyağ döküp küp küp doğradığınız soğan ve sarımsağı kavurun. Yine küp küp olarak doğradığınız havucu ekleyin.

5 dakika havucu da kavurun. Mantarları yıkayıp ince ince doğrayıp ekleyin. Tuz ve pul biber ilavesiyle mantarlar ve havuçlar yumuşayıncaya kadar sosu pişirin. Labneli makarnayı sıcakken servis tabağına alıp üstüne mantarlı sosu döküp maydanozla süsleyin.

3 yorum:

  1. ellerine sağlık kilo aldırmıyor olsa 3 öğün yerim:)

    YanıtlaSil
  2. İadeyi ziyarete geldim canım ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık canım. Bloğumda çekiliş var beklerim sevgiler

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...