7 Mart 2014 Cuma

Sarmal Poğoça

Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 bardak un (Biraz ekleyebilirsiniz)
  • 1/3 paket yaş maya
  • Arasına sürmek için: 125 gram Yarım paket Margarin
  • iç malzeme için
  • Lor peyniri ve ince kıyılmış maydonozu karıştırın.
 


 
Hamur için ılık süt ve mayayı eritin şeker, sıvıyağ, yumurta ve unu ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz un az gelirse ekleme yapabilirsiniz. Hamuru sarıp mayalanması için ılık bir ortamda bekletin. Hamurun kabarma işlemi bittikten sonra hamurdan bezeler koparıp merdaneyle uzunlamasına açın resimde görüldüğü gibi şerit şerit kesin ama kenar kısımlarını koparmadan içine yumuşak margarinden sürün.
En uç kısmına peynirli harçtan bir parça koyun ve yine resimde görüldüğü gibi çapraz bir şekilde sarıp dolayın. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrar edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında alt ve üsleri kızarana kadar pişirin

3 yorum:

  1. Of Of Offff super olmuşlar ,ellerıne saglık.Bu sarmal şekli çok beyendım bende denıyecegım.

    YanıtlaSil
  2. Ne şık bir poğaça olmuş farklı ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım poğaçan nefis görünüyor..
    afiyet şifa olsun...

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...