Malzemeler
- Yarım paket arpa şehriye
- 1 su bardağı bezelye
- 1 su bardağı havuç
- 1 su bardağı patates
- Yarım su bardağı mısır
- Yarım su bardağı kornişon turşu
- Maydanoz
- Dereotu
- 1 kase haşlanmış didiklenmiş tavuk
- 1 adet limon
yapımı
- Şehriyeleri çok az sıvıyağ da renkleri değişmeyecek kadar kavurun.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.
- Haşlanan şehriyeleri soğuk su dan geçirip suyunu süzün.
- Havuç ve patatesleri küp küp doğrayıp haşlayın.
- Kornişon turşuyu küp küp doğrayın.
- Maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın.
- Bütün malzemeleri karıştırıp bol limon suyu ekleyip servis edin .
Denemeke isteyenlere afiyet olsun :)
bunu deneyip yarın yorumumu yapacağım canancığım :))))
YanıtlaSilAfiyet olsun şimdiden beğenirsin umarım :)
Sil