Malzemeler
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı rondodan çekilmiş etimek
- Şerbeti İçin:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- Üzeri için:
- Kakaolu puding
- Hindistan Cevizi
Etimek hariç diğer hamur malzemelerini
mikserle çırpın etimekleri en son ekleyip kaşıkla karıştırın. Yağlanmış
borcama dökerek 170 derece fırında pişirin. Kek fırında pişerken şerbeti
hazırlayın şerbeti soğutun. Fırından çıkan kek sıcakken soğuk şerbeti
dökün.
Pudingi
üzerindeki tarife uygun olarak pişirin kekimiz soğuduktan sonra üzerine
dökün ve dolaba kaldırın. Servis etmeden önce hindistan cevizi ile
süsleyin.
Ellerinize sağlık, deneyecem bu tarifi :)
YanıtlaSil