Seviyorum tavada börek yapmayı,yemeyi çıtır çıtır oluyor daha bir pratik daha bir lezzetli oluyor.
Bu yalancı tarifleride çok seviyorum ki :) Orjinal tarifleri yapmak çok zor olduğundan yalancılarıyla idare ediyoruz işte :)
Allah bu hazır yufkayı bulandan razı olsun söylemeden gecemeyeceğim o olmasa aç kalacakmışız gibi hissediyorum bazen mesela Yağmur nisa'm kahvaltıda yemek istemez bazen hemen yufkalı kaşarlı peynirli otlu vs evde ne varsa bir tava böreği yaparım yanınada süt bazende elma çayı yaparım seve seve yer. HAmur yoğurmak kolayda açmak maharet işi vesselam bende hiç o beceri yok merdaneyle açıyorum işte yamuk yumuk kimseye muhtaç olmayacak kadar...
Ama tercihim hazır yufkadır her zaman pratik çünkü :)
Tava böreğinden sıkıldıysanız birde böyle deneyin bakalım umarım beğenirsiniz:)
Bu yalancı tarifleride çok seviyorum ki :) Orjinal tarifleri yapmak çok zor olduğundan yalancılarıyla idare ediyoruz işte :)
Allah bu hazır yufkayı bulandan razı olsun söylemeden gecemeyeceğim o olmasa aç kalacakmışız gibi hissediyorum bazen mesela Yağmur nisa'm kahvaltıda yemek istemez bazen hemen yufkalı kaşarlı peynirli otlu vs evde ne varsa bir tava böreği yaparım yanınada süt bazende elma çayı yaparım seve seve yer. HAmur yoğurmak kolayda açmak maharet işi vesselam bende hiç o beceri yok merdaneyle açıyorum işte yamuk yumuk kimseye muhtaç olmayacak kadar...
Ama tercihim hazır yufkadır her zaman pratik çünkü :)
Tava böreğinden sıkıldıysanız birde böyle deneyin bakalım umarım beğenirsiniz:)
Malzemeler
- 3 adet yufka ( 26 santim tava için )
- 2 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı tereyağ
- Soğuk su
- İç harç için
- Beyaz peynir maydanoz
Beyaz peyniri rendeleyin maydanozu ince
ince kıyıp karıştırın. İç harcımız hazır. Tere yağını bir tavada eritin
soğuyunca içine 2 adet yumurta kırıp karıştırın. Yufkayı tezgaha serin.
İçine fırça yardımı ile yumurtalı harçtan sürün İç harçtan serpiştirerek
rulo sarın ve tavanın orta kısmına gül böreği sarar gibi dolayıp
bırakın. 2, ve 3. yufka içinde aynı işlemi tekrar edin tavadaki ilk
yufkanın etrafına dolayın.
Tavanın
içine yufkaların üzerine gelecek kadar su ekleyin (soğuk su ) elinizle
yufkaları bastırıp suyunu süzdürün. Bütün su süzüldükten sonra üst
kısmına biraz tereyağ ekleyip alt kısmı kızarana kadar kısık ateşte
pişirin. Alt kısım kızardığı zaman spatula yardımı ile böreği çevirip
üst kısımda kızartın ve servis edin.
Ben çıtır sevdiğim için biraz fazla kızarttım siz bu kadar kızartmasanızda olur :)
Afiyet şifa olsun ...
Ellerine sağlık kahvaltı için nefis olurdu.
YanıtlaSilSevgiler
ellerine sağlık. bir zamanlar o kadar sık yapardım ki ama maalesef artık sadece böyle seyrediyorum:))
YanıtlaSilBende çok severim tava böreğini,özellikle çocukların okuldan geleceği zamanlarda yaparım,sıcak sıcak çok güzel olur..Ellerine sağlık Canan'cım,sevgiler:)
YanıtlaSilbende bayılırım tava böreğine.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilnisa hanım merhaba. çekilişime katılmışsınız. bol şans dilerim. yalnız esas şart bloğumu izlemeye alıp, ilk resimle beraber kendi bloğunuzda çekilişi duyurmanız. keyifli paylaşımlar olsun. takipteyim sevgiler
YanıtlaSilÇok pratikkkl, demeyeceğim ;)
YanıtlaSil