8 Nisan 2014 Salı

Tavada Yalancı Su Böreği

Seviyorum tavada börek yapmayı,yemeyi çıtır çıtır oluyor daha bir pratik daha bir lezzetli oluyor. 
Bu yalancı tarifleride çok seviyorum ki :) Orjinal tarifleri yapmak çok zor olduğundan yalancılarıyla idare ediyoruz işte :)

 Allah bu hazır yufkayı bulandan razı olsun söylemeden gecemeyeceğim o olmasa aç kalacakmışız gibi hissediyorum bazen mesela Yağmur nisa'm kahvaltıda yemek istemez bazen hemen yufkalı kaşarlı peynirli otlu vs evde ne varsa bir tava böreği yaparım yanınada süt bazende elma çayı yaparım seve seve yer. HAmur yoğurmak kolayda açmak maharet işi vesselam bende hiç o beceri yok merdaneyle açıyorum işte yamuk yumuk kimseye muhtaç olmayacak kadar...

Ama tercihim hazır yufkadır her zaman pratik çünkü :)

Tava böreğinden sıkıldıysanız birde böyle deneyin bakalım umarım beğenirsiniz:)
 

 

Malzemeler

 

  • 3 adet yufka ( 26 santim tava için )
  • 2 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı tereyağ
  • Soğuk su
  • İç harç için
  • Beyaz peynir maydanoz
Beyaz peyniri rendeleyin maydanozu ince ince kıyıp karıştırın. İç harcımız hazır. Tere yağını bir tavada eritin soğuyunca içine 2 adet yumurta kırıp karıştırın. Yufkayı tezgaha serin. İçine fırça yardımı ile yumurtalı harçtan sürün İç harçtan serpiştirerek rulo sarın ve tavanın orta kısmına gül böreği sarar gibi dolayıp bırakın. 2, ve 3. yufka içinde aynı işlemi tekrar edin tavadaki ilk yufkanın etrafına dolayın.

Tavanın içine yufkaların üzerine gelecek kadar su ekleyin (soğuk su ) elinizle yufkaları bastırıp suyunu süzdürün. Bütün su süzüldükten sonra üst kısmına biraz tereyağ ekleyip alt kısmı kızarana kadar kısık ateşte pişirin. Alt kısım kızardığı zaman spatula yardımı ile böreği çevirip üst kısımda kızartın ve servis edin.

Ben çıtır sevdiğim için biraz fazla kızarttım siz bu kadar kızartmasanızda olur :)
Afiyet şifa olsun ...

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık kahvaltı için nefis olurdu.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık. bir zamanlar o kadar sık yapardım ki ama maalesef artık sadece böyle seyrediyorum:))

    YanıtlaSil
  3. Bende çok severim tava böreğini,özellikle çocukların okuldan geleceği zamanlarda yaparım,sıcak sıcak çok güzel olur..Ellerine sağlık Canan'cım,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. bende bayılırım tava böreğine.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. nisa hanım merhaba. çekilişime katılmışsınız. bol şans dilerim. yalnız esas şart bloğumu izlemeye alıp, ilk resimle beraber kendi bloğunuzda çekilişi duyurmanız. keyifli paylaşımlar olsun. takipteyim sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Çok pratikkkl, demeyeceğim ;)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...