- 2 su bardağı Arpa şehriye
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet havuç
- 3-4 adet kornişon turşu
- Dereotu
- 2 kaşık mayonez
- Süzme yoğurt
- 1 diş Sarımsak
- 1 çay bardağı mısır,
Şehriyeleri
sıvı yağda 2-3 dakika kadar kavurun renginin değişmemesine dikkat edin.. 3 su bardağı kadar su ekleyip şehriyeleri haşlayın. Havuç,
patates ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın. Dereotunu ince ince kıyın. Kornişonları küp küp doğrayın.
Haşlanan
şehriyeleri süzüp sudan geçirin. Garnitür haşlandıktan sonra soğuk
sudan geçirin. Yoğurt mayonez ve sarımsağı karıştırıp bütün malzemeleri
ekleyin ve servis yapın.
Salata çok leziz görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilsarımsaklı,yoğurtlu ve mayonezli tüm salataları çok severim..Çok ferahlik verirler bana..Bu salatada çok güzel olur,ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilbayılırım.. ellerine sağlık..
YanıtlaSil