7 Mayıs 2014 Çarşamba

Fellah Köftesi

Denemeyi çok istediğim ama oyalayıcı olduğu için hep ertellediğim bir tarif  Fellah Köftesi..
Bulgurla yapılan her yemeği,salatayı çok severim ve mutlaka denemeye çalışırım.
Fellah Köftesi ni ilk defa deneyecek olanlara tavsiyem hani annelerimiz toplanırda sarma sararlarya bu köfteleride öyle yapmak lazım zira tek kişi için yapması oldukça zor yap yap bitmiyor minik minik yerkende sarmadan fena hemen bitiyor :)
Beğenmeniz, denemeniz dileğiyle işte tarifim..


Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı irmik
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 2 su bardağı su ( bulguru ıslatmak için )
  • Domates Sosu için:
  • 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 6-7 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Maydanoz ( üzeri için )

 Bulguru bir kaba alın üzerine 2 bardak sıcak su ekleyip kapağı kapatın.. Bulgurlar şişince derin bir kaba alın un,irmik,yumurta salça ve karabiber tuz ekleyip yoğurun. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun kıvamı önemli eğer az yoğrulursa haşlarken dağılabilir. Hamur kıvamına gelince elinizi çok az ıslatarak misket büyüklüğünde köfteler yapın orta kısmını resimde gördüğünüz gibi
elinizle bastırın. Bulgurlar bitene kadar devam edin. Sos için Domatesleri rendeleyin. Sarımsakları ezin.

 Bir tavaya yağ koyup sos için salçayı kavurun üzerine domates ve sarımsakları ekleyin. Tuzunu ekleyip ocağı kapatın. Derin bir tencereye 5 bardak kadar su ekleyin ve tuz ilave edip kaynatın. Kaynayan suya köfteleri atıp haşlayın köfteler pişince yukarı çıkacaktır kevgir yardımı ile alıp servis edeceğiniz tabağa yerleştirin pişen köftelerin üzerine hazırlamış olduğunuz sostan ilave edin. Servis etmeden önce üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyin.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...