Sayfalar

8 Mayıs 2014 Perşembe

Şehriyeli Tavuk İncik

 Şehriye pilavını çok sevmeme rağmen eşim pek tercih etmediği için sık pişirmeyiz.
İncik ve şehriye tavası çok lezzetli bir yemek oluyor denemenizi öneririm.
Kırmızı et ile de yapıyorum onuda eklememişim bloguma onuda yaptğım bir zaman eklerim inşAllah .

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 paket tavuk incik
  • Tuz karabiber
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça


 Tavuk incikleri bir tencerede karabiber ve tuz ekleyerek haşlıyoruz.
Şehriyeleri başka bir tencerede renkleri değişene kadar kavurun.
Salçayı ilave edin az kavurduktan sonra domates rendesini ekleyip kavurmaya devam edin.
 Fırın tepsisine kavrulan şehriyeleri ekleyin.
Haşlanmış olan incikleri şehriyelerin arasına yerleştirin.
 Tencerede kalan tavuk suyundan şehriyelerin üzerini çok az geçecek kadar ekleyin. 180 derece fırında suyunu çekip incikler kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...