Sayfalar

9 Mayıs 2014 Cuma

Kıymalı Patatesli Karnıyarık Böreği



Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 adet patates
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Galeta unu
  • Domates.
  • İç malzemesi
  • Patatesleri rendeleyin
  • Soğanı ince ince doğrayın.
  • Soğan ve kıymayı kavurun rendelenmiş patatesleri de ekleyip 5 dakika kadar kavurun tuz (isterseniz baharat) ekleyip ocağı kapatın.
 Yufkaları + şeklinde keserek 4 üçgen paçaya ayırın. 4 adet yufkadan 16 adet börek çıkıyor. Üçgen parçanın kalın ucuna iç harçtan koyup kenarları içe doğru katlayarak resimde gördüğünüz gibi kalın bir sigara böreği sarın. Bu işlemi yufkalar bitene kadar tekrar edin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin üst kısımlarını bıçakla kesin kenar kısımlar kalsın, tamamen ayırmayın.

 Domatesi yarım ay şeklinde kesip böreklerin iç kısımlarına yerleştirin. Böreklerin üzerine sıvıyağ fırça ile sıvıyağ sürün ve galeta unu serpiştirin. 175 derece fırında alt kısımları kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan böreklerin üzerine bir bez örtün buharıyla yumuşasınlar kıymalı olduğu için sıcak servis edin.

1 yorum:

yorumlarınız benim için değerli...