Malzemeler
- 4 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- yarım su bardağı haşlanmış nohut.
Köftesi için;
- 1 adet soğan
- 150 gram kıyma
- Karabiber
- Tuz
Köfte için soğanı rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber ekleyip güzelce yoğurun. Minik minik yuvarlayıp unlu bir tabağa dizin. Biraz tabağı sallandırıp köftelerin heryerini una bulayın. Tarhana için derin bir tencerede salçayı kavurun.
Sıcak su ekleyip ,tarhanayı ilave edin. Sarımsağı ezip ekleyin. Su kaynamaya başlayınca una bulanmış olan köfteleri de ekleyin.bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. afiyet olsun.
Güzel bir birleşim olmuş,dediğin gibi tarhananın lezzeti tartışılmaz,birde içine köfte girince yemesi çok lezzetli bir çorba olmuştur..Ellerine sağlık Canan'cım.Sevgiler:)
YanıtlaSilıyı fıkır mıs bır dahakıne boyle yapıcam ellerıne sağlık
YanıtlaSil