Sayfalar

19 Kasım 2014 Çarşamba

Patlıcanlı Lokum

malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
  • iç malzemesi
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates(veya 3 kaşık domates rendesi)
  • Tuz karabiber

 İlk olarak iç malzemesini hazırlıyoruz patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve küp küp doğrayın bir kaba alıp üzerini örtecek kadar tuzlu su ilave ederek 30 dakika kadar bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın. Tencerede az sıvı yağ ekleyip soğanı soteleyin patlıcanları da ekleyip kavurmaya devam edin. Kabuğu doyulmuş küp küp doğranmış domatesleri de ilave edip tuz ve karabiber ekleyerek 7-8 dakika kavurup ocağı kapatın. Ilık süt ve ılık suyu yoğurma kabına alın mayayı ve şekeri ekleyip maya eriyene kadar karıştırın.
Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini öreterek ılık bir ortamda kabarması için bekletin. Hamur hazır kıvama geldiğinde içine 1 su bardağı sıvı yağ ekleyerek yoğurun. Hamurdan parçalar koparın soğumuş olan iç harçtan hamurun içine bir kaşık koyup yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine sık sık dizin. 1 su bardağı yoğurdun içine 1 adet yumurta kırın güzelce çırpın biraz tuz ekleyin tepsinin üzerine dökün elinizle hamurları bastırıp birbiriyle birleşmesini sağlayın. 200 derece fırında alt ve üzeri kızarana kadar pişirin.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...