Malzemeler
yarım çiçek karnabaharyarım limon
1 iri havuç
zeytinyağı
tuz
sarımsak
Karnabahar çiçek çiçek ayrılır ve yıkanır.
Havuçun kabuğu soyulup iri iri doğranır.
Bir tencereye birlikte alınıp yumuşayana kadar haşlanır.
Karnıbaharın kokusunu sevmiyorsanız haşlama suyuna biraz süt ilave edebilirsiniz.
bir kasede zeytinyağ ,tuz,yarım limon suyu ve 2 diş sarımsağı ezip karıştırarak salatanın sosunu hazırlayın.
karnıbaharlar haşlandıktan sonra suyunu süzüp soğuk sudan geçirin soğuduktan sonra servis ederken sosunu ilave ederek servis tabağına alailirsiniz afiyet olsun özellikle et yemeklerinin yanında güzel oluyor tavsiye ederim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız benim için değerli...