Sayfalar

13 Ocak 2015 Salı

Karnıbahar Kızartması

Karnıbaharın en sevilen hali kızartması sanırım sevmeyen duymadım :) bende kızartmayı hiç sevmem yani yapmasını yemesini değil ..


Malzemeler

1 adet orta boy karnabahar
2 adet yumurta
1 dolu yemek kaşığı un
1 çaybardağı süt
tuz



Karnıbaharı çiçek çiçek ayırıp yıkayın vaktiniz varsa sirkeli sudada bekletebilirsiniz.
Yıkanan karnı baharları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave  edip haşlayın.
Çok fazla haşlamamaya dikkat edşn yoksa dağılır ve kızartamazsınız.
Çatalla kontrol eidn yumuşayınca ocağı kapatın karnıbaharları süsüzn ve soğumaya bırakın.

Yumurta un tuz ve sütü bir kasede çırpın kek kıvaına gelecek un az gelirse biraz daha ilave edin.

Kızartacağınız tavaya yağ ekleyin ocağı yakın.
karnıbaharları sosa bulayıp kızgın yağa bırakarak arkalı önlü kızartın.
afiyet olsun..

6 yorum:

  1. karnıbahar kızartmasını sarımsaklı yoğurt ile yemeyi çok seviyorum, ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim evet sarimsakli yoğurt ile çok yakisiyor sevgiler

      Sil
  2. Sadece kızartmasını sevenlerdenim ben de. Hatta annem kızarttıktan sonra büyük bir kaseye koyup, ortasını çukur açıp oraya salçayla kavrulmuş maydanozlu kuşbaşı et koyar. Süper bir lezzet.. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şekilde denemedim hic bir gün denemek lazim tesekkur.ederim sevgiler

      Sil
  3. Bende karnıbaharın sadece kızartmasını severim ve gerçekten çok lezzetli oluyor :)
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Karnabaharın kızartma halini hele ki sos olarak da sarımsaklı yoğurt varsa değmeyin keyfime, bayılırım, favorimdir ama eşime bir türlü sevdiremedim.
    Beşamel sos ile fırınlanmış halini seviyor sadece :(

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...