Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar2 adet yumurta
1 dolu yemek kaşığı un
1 çaybardağı süt
tuz
Karnıbaharı çiçek çiçek ayırıp yıkayın vaktiniz varsa sirkeli sudada bekletebilirsiniz.
Yıkanan karnı baharları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın.
Çok fazla haşlamamaya dikkat edşn yoksa dağılır ve kızartamazsınız.
Çatalla kontrol eidn yumuşayınca ocağı kapatın karnıbaharları süsüzn ve soğumaya bırakın.
Yumurta un tuz ve sütü bir kasede çırpın kek kıvaına gelecek un az gelirse biraz daha ilave edin.
Kızartacağınız tavaya yağ ekleyin ocağı yakın.
karnıbaharları sosa bulayıp kızgın yağa bırakarak arkalı önlü kızartın.
afiyet olsun..
karnıbahar kızartmasını sarımsaklı yoğurt ile yemeyi çok seviyorum, ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilTesekkur ederim evet sarimsakli yoğurt ile çok yakisiyor sevgiler
SilSadece kızartmasını sevenlerdenim ben de. Hatta annem kızarttıktan sonra büyük bir kaseye koyup, ortasını çukur açıp oraya salçayla kavrulmuş maydanozlu kuşbaşı et koyar. Süper bir lezzet.. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilBu şekilde denemedim hic bir gün denemek lazim tesekkur.ederim sevgiler
SilBende karnıbaharın sadece kızartmasını severim ve gerçekten çok lezzetli oluyor :)
YanıtlaSilSizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/
Karnabaharın kızartma halini hele ki sos olarak da sarımsaklı yoğurt varsa değmeyin keyfime, bayılırım, favorimdir ama eşime bir türlü sevdiremedim.
YanıtlaSilBeşamel sos ile fırınlanmış halini seviyor sadece :(