Malzemeler
Yarım kg kıyma1 paket hazır yufka
3 adet soğan
maydonoz
tuz karabiber
üzeri için
Sarımsaklı yoğurttereyağ
nane ve pul biber
Kıyma ve yufka miktarını siz kendinize göre ayarlayın benim dolabımda vardı tam olarak ne kadar olduğunu bilmiyorum ben 5 yufkaya pay ederek kullandım.
ilk olarak iç malzemesini hazırlıyoruz.
Soğanı ince ince yemeklik doğrayın.
Maydonozları yıkayıp ince ince doğrayın.
Tuz ve karabiberide ekleyip kıyma ile birleştirin.
İlk yufkayı tezgaha serin kenarları içe doğru 4 parmak kalınlığında katayın yufkamız dikdörtgen şekli alsın. Alt kısma iç harcından ilave edip sıkıca rulo sarın 1cm kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrar edin.
Yufkalar bittikten sonra fırça yardımıyla mantımızın üzerine sıvıyağ sürüp 200 derece fırında pişirin.
Mantı pişerken yorğurdu hazırlayın 2 diş sarımsağı ezip 1 kase yoğurt ile çırpın.
Bu mantı çok beklemeye gelmiyor yumuşuyor o yüzden çok bekletmeden servis edin.
Fırından çıkar çıkmaz yoğurt ilave edip servis edin.
Dilerseniz üzerine tereyağ kızdırıp nane ve pul biberde dökebilirsiniz afiyet olsun..
sevgiler ...
muhteşem bir görüntü... yarın öğlene yapmayı düşünüyorum.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilCanan yeniden yazini gormek ne guzel bu arada ellerine saglik nefis gorunuyor :)
YanıtlaSiltesadüfe bak biz de kızımla dün akşam yaptık hem pratik hem lezzetli ....afiyet olmuştur zaten eline sağlık...
YanıtlaSilofff ne canım çekti mutlaka deneyeceğim bu tarifi bayıldım bloğunuzu da takibe aldım bende beklerim sizi :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık, güzel olmuş bloğunuuz harika takibe aldım bende bloğuma beklerim sevgilerle :)
YanıtlaSilEllerine sağlık bir kez bende denemiştim nefis oluyor gerçekten.
YanıtlaSilhaziran da kalmışsın canım hayırdır sıkıntı yoktur inş.:)