28 Ekim 2015 Çarşamba

Havuçlu Şehriye Çorbası

Havuçlu Şehriye Çorbası



Malzemeler
1 adet rendelenmiş havuç (rendenin en ince yeriyle)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
6 su bardağı ılık su
yarım su bardağı arpa şehriye
tuz,karabiber

İlk olarak tencerimizi ocağa alalım tereyağ ve unu ilave edip kısık ateşte un kokusu gidene kadar kavuralım.
Rendelenmiş havucu ilave edelim,kavuralım.
ılık suyu ilave edelim çırpma teli ile hızla karıştırarak suyunu ilave edelim.
Çorba kaynamaya başladığı zaman şehriyeleri tuz ve karabiberi ilave edelim 10 dk kadar kaynatıp ocağı kapatalım. afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...