28 Ekim 2015 Çarşamba

Siron Tarifi (sinor tarifi)

Siron nasıl yapılır?
Sinor nasıl yapılır?

Sinoru blirmisiniz ???
Hiç duydunuz mu, tam olarak hangi yöreye ait bilmiyorum yıllar önce İnegöllü bir komşumuzda yemiş çok beğenmiştik annemlerde kışlık yapmaya başladılar evet kışlık dedim çünkü bunun yufkalarını hazırlayıp rulo yapıp kesiyoruz forın tepsisine diziyoruz kurutup kış için saklıyoruz canımız istediğindede çıkarıp pişiriyoruz oldukça pratik oluyor ister misafiriniz geldiğinizde yapın salata niyetine isterseniz akşam yemeğine istersenizde ikindi çayına yufkaları annemler yaptığı için tam olarak malzemeler neler, ne kadar ekleniyor ayrıntılarını bilmediğim için ekleyemiyorum ben yapılışını yazacağım.

Malzemeler
1 adet fırın tepsisi
fırın tepsisini dolduracak kadar sinor
üzerini örtecek kadar kaynamış su
Sarımsaklı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ








Sinorları tepsiye sıkısıkıya diziyoruz resimdeki gibi hiç boşluk kalmayacak.
Kaynamış sıcak suyu yufkaların üzerini hafif geçecek kadar döküyoruz.
Üzerine bir tepsi kapatıp 20 dk kadar bekletiyoruz.
Bu arada üzeri için yoğurdu hazırlıyoruz.
1 kaseye koyu kıvamlı yoğurdu alalım 2-3 diş sarımsağı ezip biraz tuz ekleyip çırpalım.
20 dk kadar sonra yufkaları kontrol edelim yumuşamışlarsa fazla kalan suyu dökelim.

üzerine hazırladığımız yoğurdu ilave edelim.

1 yemek kaşığı salçayı biraz sıvıyağ ekleyip kavuralım çok az su ekleyip sulandıralım.
Salçayı yoğurdun üzerinde gezdirelim.
Son olarak tereyağını eritip üzerinde gezdirin afiyet olsun...


2 yorum:

  1. Ben et yada tavuk suyu ile ıslıyor ve bazen kıymada koyuyorum ve çok severim ellerinize sağlık.Bu yemeğin gerçek adını çok meral ediyorum ama ziron siron sinor türlü türlü ismi var: )

    YanıtlaSil
  2. Ben et yada tavuk suyu ile ıslıyor ve bazen kıymada koyuyorum ve çok severim ellerinize sağlık.Bu yemeğin gerçek adını çok meral ediyorum ama ziron siron sinor türlü türlü ismi var: )

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...