Tarifin içerisinde hindistan cevizide var ben biraz fazla ekledim yerken hindistan cevizi tadı gelmiyordu ama sanırım ağızda dağılmasını etkileyende o oldu..
Susamlı Kurabiye
Malzemeler
125 gr margarin(oda sıcaklığında olacak)2 adet yumurta (birinin akı üzerine )
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
üzeri için susam
Bir yumurtanın akını ayrı bir kaba ayırın.
Yumurta ve toz şekeri çırpma teliyle şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
Diğer malzemeleri yoğurma kabına ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
kurabiyelerin üst kısmına ilk önce yumurta akı daha sonra da susama bulayıp tepsiye aralıklı diziyoruz. 170 derece fırında alt kısmı pembeleşene kadar pişiriyoruz..
Hayırlı akşamlar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla.
yapicam bunu kusummm
YanıtlaSil