Sayfalar

19 Kasım 2015 Perşembe

Yonca Poğoça

içi sade muffin kalıbında yapılan bir poğoça bu klasik mayalı hamur ile yaptım şekil vermesi kolay oldu..
Piştikten sonra görüntüde çok güzeldi muffin kalıbında pişmesi zaten çoçukların dikkatini çekmeye yetiyor..
Kek kalıbında kek yaptığım zaman 3-4 günde bitiyor ama aynı kek hamurunu muffin kalıplarında pişirince ertesi gün öğlene bitiyor :)
Görsellik önemli tabi özellikle yiyeceklerde aynı hamurla birçok şekil yapabilirsiniz mesela annem küçüklüğümden beri aynı poğoçayı yapar ya yuvarlar yada düğüm poğoça yapar ben şimdi değişik yaptıkça nasıl yaptın nasıl yaptın diye soruyor içine ne koydun ee diyorum mayalı hamur işte :)
neyse gelelim tarife çok fazla resim çekemedim  elimde sadece tek bir poğoçam kalmıştı :)
onuda son anda sakladım resim için artık eskisi gibi vakit bulamıyorum resim çekmeye ev kalabalıklastıkça yapılan şeylerde hemen tükenir oldu......


Yonca Poğoça




malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 50gr kadar tereyağı veya margarin
  • 2 yumurta(birinin sarısı üzeri için ayırıyoruz)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • aldığı kadar un

ılık su ve sütü yoğurma kabına alalım üzerine şeker ve mayayı ilave edip karıştıralım 1 dk bekleyip diğer malzemeleride ekleyip (margarin hariç) yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamur kıvamına geldiği zaman üzerini strec poşetle kaplayıp mayalanması için 30 dk bekletelim.

Hamur kabardıktan sonra margarini eritelim.
hamurdan fındıktan az büyük yuvarlaklar koparıp margarine bir tarafını batırıp muffin kalıplarına 4er 4er paylaştıralım.
ben silikon muffin kalıplarından kullandım.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 175-200 derece arası fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
ben iç malzeme kullanmadım siz isterseniz kullanabilirsiniz denemek isteyenlere afiyet olsun..




1 yorum:

  1. anne poğçasına yeni şekil varmişsin süperde olmuş ellerine sağlık :D

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...