26 Nisan 2016 Salı

Bahar gelir ,çiçekler uyanır

Havaların ısınmasıyla çiçeklerde hareketlenmeye başladı..

çiçekleri seviyorum evleneli uzun zaman oldu ama evde çiçek bakamadım hiç sürekli taşındığımız için fırsat olmadı . çok şükür 1,5 yıldır kendi evimde oturuyorum artık tabi fırsat bir sürü çiçeğim oldu :) balkom çiçeklerim salon bitkilerim aslında büyük saksılardaki yeşil çiçekleride çok seviyorum ama Ömercik sağolsun müsade etmiyor çok hareketli inşallah o büyüsün büyük çiçeklerde yetiştirmek istiyorum. gecen yaz çok güzel menekşelerim vardı sonbaharda birden hepsi öldü gitti :( çok üzüldüm tekrar ektim aynı menekşeden şuan bebek :)
yaza doğru açmaya başlar inşallah salonum çok güneş gördüğü için oldukça sıcak oluyor sanırım sıcak yüzünden oldu bu yaz onları başka odaya alacağım zarar görmezler inşallah









Yağmur Nisa'mın Fasülyesi hızla büyüyor çiçek açmak üzere inşallah fasülyeleride yetişir :) leyleğimizide kızım yaptı bizim evimiz böyle heryerde oyuncak,eğlencelik birşeyler görmek mümkün sevmiyorum sıkıcı evleri
 menekşelerim ölünce bunu kayınvalidem vermişti yerini sevmiş olacakki bir sürü tomurcuk verdi :)
 ahh ahh orkidem bu da benim bahtsız orkidem :) şuan belki 20 çiçeği açmış olacaktı birgün salona bir girdim ömercik masanın üzerinde avuclarında orkidenin tomurcukları :( 8-9 tanesini kurtardım son anda tam açıyorlardı ki yine 4-5 tanesi koparmış şuan 3 çiçeği var inatla açtı küsmedi bize ne yapalım oğlumuz yaramaz :) orkide bakımı zor narin bir çiçek ama bakması çok zevkli çiçeği 3-4 ay açık duruyor ayrıca tomurcukların açılışını izlemek takip etmek o kdar güzelki hergün bir tomurcuğu açıyor kızım çok seviyor o açma aşamasında hergün yanına gidip kontrol ediyor eğer daha önce orkide bakmadıysanız kesilikle tavsiye ediyorum. çok pahalı bir çiçek oalrak biliniyor fakat marketlerde 20 tl ye bile orkide bulmak mümkün migros,kipa,ikea,tekzen bazen bim,a101 buralarda bulunuyor. bu arada orkide nin özel şeffaf saksısı ve özel orkide toprağı olmalı ayrıca orkideler için satılan sıvı besinlerden kullanılmalı.

Maşallah demeyi unutmayın :) en sevdiğim menekşem bu o kadar güzel açıyor ki bakmaya doyamıyorum.
Bu menekşemde bir garip her seferinde farklı açıyor sanırım yakınındaki menekşelerden etkileniyor gecen sefer pembeye yakın bir renkti ilk açtığında mordu simli simliydi bu seferde böyle açtı :) artık tomurcuk vermeye başlayınca acaba bu sefer ne renk açacak diye bekliyoruz sihirli bir menekşe bu :)

 Dikenlerin Tacı,japon mineside diyorlarmış sanırım adına gövdesi diken diken çiçeği hiç bitmiyor yaz kış hep çiçekli çok istediğim bir çiçekti sağolsun komşum bulup ekti benim için yeni saksını değiştirdim bakımı kolay ve çok güzel bir çiçek

 Kaktüsüm yeni çiçek açtı keşke o zamanda çekseymişim minik minik beyaz çiçekleri vardı
 Balkon çiçeklerimden kenarda duruyorlar şimdilik hava rüzgarlı olduğu için yukarı çıkaramadım henüz  papatyam açtı bile sardunayalarım tomurcukta güneşi gördükçe çiçekleniyorlar :)



 küpe çiçeği bu çiçeğide komşum getirmişti ama hiç anlamaşadık bu çiçekle bakımını bir türlü beceremedim sevemedi evimi anneme götürmeyi düşünüyordum onun terasında güzel olur diye düşündüm sonra balkona çıkardım toprağını değiştirdim çiçeklenmeye güzelleşmeye başladı :) neyse biraz daha kalsın sanırım sevmeye başladı bizi :)

şimdilik bu kadar hoşçakalın :)


3 yorum:

  1. yaaa maşallah nazar değmesin. bende çiçekleri çok seviyorum inşallah evimde senin gibi bir bölüm yapabilirim. özellikle menekşe ye bayılırım harika acmişalr seninkiler. benim de colli vardı bilirsin. mefta oldu yavrucugum yastayız biz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaaaaaaa :D gittimi collii olsun sen evine bi gec birlikte bakarız ben yardım ederim sana :D

      Sil
  2. Sevginin göstergesi bunlar çok güzeller çok:)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...