3 Mayıs 2016 Salı

Kıbrıs Tatlısı

Nefis buz gibi bir yaz tatlısı


Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • bir paket kabartma tozu

Kreması için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

ilk olarak şerbeti hazırlıyoruz malzemeleri bir tencereye koyup 10 dk kaynatıp kapatın soğumaya bırakın. şerbeti soğuk kullanıyoruz.

Tatlımızın kekini hazırlamak için şeker ve yumurtaları çırpıyoruz.
sıvıyağ,galeta unu ilave edip bir süre daha çırpın 
ceviz,hindistan cevizi ve kabartma tozunuda ekleyip kaşıkla karıştırıp borcama dökün 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
tatlımızın keki fırından çıakdıktan sonra ilk sıcaklığı geçer geçmez soğuk şerbeti ilave ediyoruz.

Kreması için kremşanti hariç diper malzemeleri ekleyip kısık ateşte pişirelim. muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatalım bir süre karıştırarak soğumasını sağlayalım toz haldeki kremşantiyi ekleyip mikserle 5 dk kadar çırpalım tatlı şerbetini çektikten sonra kremasını ilave edip tatlımızı buzdolabına kaldıralım servis etmeden önce bol hindistan cevizi serpiştirip soğuk servis edelim 


Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...