28 Kasım 2016 Pazartesi

Ispanaklı Rulo Börek


Malzemeler
yarım kg yıkanmış doğranmış ıspanak
1 adet soğan
250 gr lor peyniri
pul biber,karabiber tuz
1 paket yufka

sosu için
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı ılık su


soğanı ince ince yemeklik doğrayın ıspanakları ekleyin tuz ilave edip elinizle biraz ovuşturun çıkan suyu sıkarak ıspnakaları başka bir kaba alın karabiber,pul biber ve loru ilave edip karıştırın.

sos için malzemeleri bir kasede çırpın.

iilk yufkayı açın içine sosdan sürün yufkayı ikiye katlayın düz kısmına iç harçtan koyarak yufkayı rulo sarın 4 parmağınızın boyunda bıçakla dilimleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin yufkalar bitene kadar işleme devam edin .
Kalan sosu böreklerin üzerine sürün 200 derece fırında börekler kızarana kadar pişirin.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...