9 Şubat 2014 Pazar

Ev yapımı bebe bisküvisi yapımı

Tarif nur'dan
Resim Emine'den :)

Evde Bebe Bisküvisi Yapımı

2 çay bardağı tam buğday unu
2/3 çay bardağı irmik
2 çay bardagi pirinç unu
4 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı (Kaşığınızı çok doldurmayın)
3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Kıvamı koyu olursa ; 2 yemek kaşığı süt veya yoğurt suyu

Yapılığı :

-Tereyağı , un , pirinç unu , pekmez ve irmiği karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturun. Fazla yoğurmayın, yalnızca malzemelerin karışmasını sağlayın. Eğer kıvamı koyu olursa bir miktar daha pekmez ilave edebilirsiniz (Ben toparlanmadığı için 2 yemek kaşığına yakın da süt ilave ettim). Eğer toparlamakta zorlanırsanız hamuru bir miktar daha irmik ekleyebilirsiniz. Ama içeriği irmikli olduğu için çok katı kıvamlı bir hamur olmuyor bilginiz olsun.
-Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Kabak havuç çorbası

bugünku menümüz; kabak-havuc çorbası. yarim kabak ve minik bir havucu kup kup doğrayıp yaklaşık 1 su bardağı suda hasladim yarim tatli kasigi misir unuyla kivami biraz bagladim. blenderdan gecirdikten sonra içine birkac damla z.yağı ilave ettim. yarimsar sebzeden yapmis olmama ragmen iki kase corba cikti



 

Bebekler için yemek tarifleri

Ek gıdaya başlamak uzaktan çok eğlenceli görünsede aslında oldukça zor ve yorucu bir dönemdir bebeğe ne yedireceğinizi nasıl yedirmeniz greketiğini bilemezsiniz.
Yiyecekleri hazırlarken çok dikkatli olmalı vitaminleri yok etmemeye çalışmabız gerekir.
Haşlanma süreleri,püre şekli,kahvaltılar ve en önemlisi alerji yada hazımsızlık yapıp yapmadığına dikkat etmeli iyi gözlemlemelisniz.
Artık blogumda elimden geldiğince ve arkadaşlarımında yardımıyla bebekler için ek gıda döneminde yapılabilecek yenebilecek tarifleri paylaşacağım.
2 çoçuk annesi olarak internette en sık aradığım şey sanırım çoçuklara ne yenr nasıl yedirilir nasıl pişirsem nasıl sevdirsem gibi şeyler umarım annelere bir faydamız dokunur :)
ben ve arkadaşlarımın bebeklerimiz için hazırladığımız menüleri resimleri ve tarifleri ile ekleyip sürekli güncel tutmaya çalışacağım. Biz Ömercikle henüz ek gıdaya başlayamadık Ömer'de malesef alerji var :( 6 ayı doldurmasını bekliyorum ek gıda için sanırım süt ve sütü ürünleri uzun süre yiyemicek inşalah büyüdükçe geçer de meleğim yer herşeyden.
Ek gıdaya başlarken bebeklerimize neler vermeliyiz nasıl beslemeliyiz
Bazı doktorların önerisi şu;
Sebze püresi ile başlayın daha sonra meyve ile devam edin meyve tatlı olduğu için onu çabuk kabul edecektir.

Düşününce mantıklı gerçekten :)
O zaman tariflere başlayalım :)
takipte kalın :)

Közlenmiş Kırmızı Biberli Omlet

Malzemeler
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Kaşar rendesi
  • 3 Adet yumurta
  • Tuz
 
3 adet yumurtayı çok az tuz ilavesiyle porselen bir kapta çırpalım. Yarısını omlet tavasında yırtmadan spatula yardımıyla önce alt sonra üst kısmın çevirerek omletimizi pişirelim. Kapta kalan diğer yumurtaları da aynı şekilde yaparak ikinci omletimizi de pişirelim.

Ocağı kapatalım közlenmiş kırmızı biberi küçük küçük doğrayalım. Omletin üzerine yerleştirelim. Üzerine kaşar rendesi ekleyelim. İkinci omleti üzerine koyarak kapatalım. Çok az ocağı açıp ısıtalım, kaşar erisin ben kapak kapatıyorum. Bu aşamada sıcağıyla çabuk eriyor çok tutmayın, omletiniz yanmasın. Sıcak servis edin.  Afiyet olsun.
 

6 Şubat 2014 Perşembe

Mısır Çorbası

malzemeler

  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 Tepemele yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet yumurta

Un ve tereyağı kısık ateşte kavrulur. Üzerine yavaş yavaş sıcak su eklenir. Bir kasede yumurta ve yoğurt çırpılır, sıcak sudan biraz eklenerek ılıması sağlayıp çorbaya eklenir.
Bolca karıştırın ki kesilmesin. tuzun ekleyin mısırları ilave edin bir taşım kaynatıp kapatın.

Patatesli Civcivler

Kızımın doğum gününde yapmıştım bu civcivleri çok sevmişti :)
yapımı çok kolay görüntüsü böyle cici olunca çoçuklar bayılıyor tabi
Doğum günü menüsüne dahil edilmesi gereken görsel bir salata bence bildiğiniz haşlanmış patates :)
ama görüntü çok güzel çoçuklara ye diye hiç ısrar etmeye gerek yok :)

Malzemeler

  • 1 kilo patates
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 limon suyu
  • Süslemek için;
  • Çörek otu
  • Maydanoz
  • Havuç
 
Patatesler haşlanır. Kabukları soyulur ve rendelenir. Tuz,limon suyu ve biraz sıvı yağ eklenerek iyice özdeşleşene kadar yoğrulur. 
2 yuvarlak yapıp üst üste konur gözler için ben çörek otu kullandım ama varsa tane karabiber daha güzle durur.Gaga olarak havuç rendesi. Ayaklar için üçgen kesilmiş havuç parçaları, kanatlar için maydanoz yaprakları kullanıp resimdeki gibi süslüyoruz.
 


4 Şubat 2014 Salı

Soslu Köfte Tarifi

Köfteyi sevmeyen yoktur herhalde.....
Bizim evde sık sık yapılır ama eşim pek kuru köfte sevmez....
Köftenin bu hali tam bize göre denemenizi şiddetle tavsiye edeceğim bir lezzettir kendisi.
Tarif Meliha hanımdan onun blogunda görünce denemek istedim aslında uzun zamandır bu şekilde yapıyorum bu köfteyi ama nedense hiç kaşar eklemek aklıma gelmemiş bu sosa kaşar peyniri çok yakıştı hani ekmeği bandıra bandıra yenilesi bir lezzet oldu yapımıda bir o kadar pratik bir tarif :)

Malzemeler


Köfte İçin
  • Yarım kilo kıyma
  • Galeta unu (veya bayat ekmek içi)
  • 1 Yumurta
  • 1 Soğan (rendelenmiş)
  • 4 Diş sarımsak
  • Birkaç dal maydanoz
  • Kimyon ve kekik
  • Tuz

Sos İçin:

  • 4 Adet büyük boy domates(ben yazdan hazırlanmış kavanozlardaki rendeden kullandım)
  • Karabiber ve tuz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
 
Köfte malzemeleri bir kaba alınarak köfte harcı yoğrulur üzerine poşet geçirilip dolapta 30 dakika yada 1 saat bekletilir. Fırın tepsisine az sıvıyağ dökülerek köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak köfteler yapılıp aralıklı tepsiye dizilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir çok fazla pişirmeyin kurumasınlar.

Domates sosunu köfteler kızardıktan sonra üzerine dökün 15 dakika kadar fırınlayın. Servis etmeden önce istediğiniz miktarda kaşar rendesi ekleyin. 5 dakika kadar fırında tutun kaşarlar erisin sosunu çok çekerse çok az su ilavesi yapabilirsiniz. Sıcak servis yapın mutlaka kaşar erimeli sosa karışmalı aman dikkat :))
sevgiyle kalınn.:)

3 Şubat 2014 Pazartesi

Kekli Baklava

Bu tatlıyı denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum :)
kek yufkalaırnı açıyorsunuz arasına kek çırpıp koyuyorsunuz ve o şekilde pişirip şerbetini döküyorsunuz cevizini bol kullanın mutrlaka arasındaki kek pişince ceviz tadında oluyor tadına doyum olmayan bir şerbetli tatlı tarifi :)

malzemeler

  • Hamur için;
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı soda
  • Yarım limon suyu
  • Kek için;
  • 3 yumurta
  • 4 fincan şeker
  • 4 fincan un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz
  • Üzeri için;
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin
  • Şerbet için;
  • 5 bardak su
  • 5 bardak şeker
  • Açmak için nişasta
 
 
Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım. Hamurdan küçük bezeler koparıp kahve tabağı boyunda küçük açalım açarken un değil nişasta kullanıyoruz. Açtığımız hamurların üzerine nişsata serpiştirip üst üste koyalım 10′lu olarak 2 ayrı şekilde dizin. İlk olarak ilk 10′lu katı alıp merdaneyle tepsinizin boyuna göre açın kullanacağınız tepsi çok büyük olmasın orta boy tepsi kulanınız. Kek malzemelerini çırpıp hazırlayalım ve tepsiye koyduğunuz hamurun üzerine yayın.
Diğer 10′lu hamur katını da aynı şekilde merdaneyle büyütüp açın kekin üzerine kapatın. Baklavayı kare şeklinde dilimlere ayırın. Üzeri için yazılı olan miktar yağı eritip hazırlayın ve baklavanın üzerine gezdirin 200 derece fırında kızarana kadar pişirin pişerken kapağı hemen açmayın. Baklava pişerken şerbeti hazırlayın. Kaynamaya başlayınca kapatın. Fırından çıkan baklavanın ilk sıcaklığı geçince ılık şerbeti dökün. Afiyet olsun.

Tereyağında Hamsi hiç denediniz mi :)

Bence mutlaka denemelisiniz. Hem hafif hem lezzetli :)

Malzemeler
  • 1 kilo Hamsi
  • Tereyağ
  • Tuz
  • Pul biber (isteğe bağlı)
 

Hamsiler temizlenip yıkanır tuzlanır. Tavaya biraz tereyağı konur 2 yemek kaşığı kadar (Az yağda kızaracak) pul biber atılır. Hamsilerin karın kısımları alta gelecek şekilde dizilir.
(Resimden bakabilirsiniz) Kızarınca alt üst ederek sırt kısımlarını da kızartın ve servis tabağına dizin. 


Afiyet olsun Hamsi tava nasıl yapılır?
Hamsi kızartma


1 Şubat 2014 Cumartesi

Yoğurtlu Brokoli Salatası

  • Yarım kilo brokoli
  • 1 Kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Yarım limon
  • Zeytinyağı
 
 
Brokoli çiçeklerini fazla ufalamadan parçalarına ayıralım. Yıkayıp bir tencereye koyalım, üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Tuz ve yarım limon suyu ilave edip haşlamaya bırakalım. (Çok fazla haşlamayın dağılır)
Sarımsakların kabuklarını soyup ezelim, yoğurt ve tuz ve sarımsakları karıştıralım.  Haşlanan brokolileri süzgece alıp sularını süzelim servis tabağına alalım. Soğuduktan sonra üzerine yoğurdu ilave edip servis edelim.