Tarif nur'dan
Resim Emine'den :)
Evde Bebe Bisküvisi Yapımı
2 çay bardağı tam buğday unu
2/3 çay bardağı irmik
2 çay bardagi pirinç unu
4 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı (Kaşığınızı çok doldurmayın)
3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Kıvamı koyu olursa ; 2 yemek kaşığı süt veya yoğurt suyu
Yapılığı :
-Tereyağı , un , pirinç unu , pekmez ve irmiği karıştırıp kulak memesi
kıvamında bir hamur oluşturun. Fazla yoğurmayın, yalnızca malzemelerin
karışmasını sağlayın. Eğer kıvamı koyu olursa bir miktar daha pekmez
ilave edebilirsiniz (Ben toparlanmadığı için 2 yemek kaşığına yakın da
süt ilave ettim). Eğer toparlamakta zorlanırsanız hamuru bir miktar daha
irmik ekleyebilirsiniz. Ama içeriği irmikli olduğu için çok katı
kıvamlı bir hamur olmuyor bilginiz olsun.
-Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Ben Canan 35 yaşındayım 2 çocuk annesi ev hanımıyım 10 yıldır amigurumi örüyor ve yemek yapıyorum :) Aklıma ne eserse onu yaparım üretmekten korkmam :) Sizde korkmayın hayat kısa :) yagmur812@gmail.com aktif mail adresim soru ve görüşleriniz için her zaman ulaşabilirsiniz.
9 Şubat 2014 Pazar
Kabak havuç çorbası
bugünku
menümüz; kabak-havuc çorbası. yarim kabak ve minik bir havucu kup kup
doğrayıp yaklaşık 1 su bardağı suda hasladim yarim tatli kasigi misir
unuyla kivami biraz bagladim. blenderdan gecirdikten sonra içine birkac
damla z.yağı ilave ettim. yarimsar sebzeden yapmis olmama ragmen iki
kase corba cikti
Bebekler için yemek tarifleri
Ek gıdaya başlamak uzaktan çok eğlenceli görünsede aslında oldukça zor ve yorucu bir dönemdir bebeğe ne yedireceğinizi nasıl yedirmeniz greketiğini bilemezsiniz.
Yiyecekleri hazırlarken çok dikkatli olmalı vitaminleri yok etmemeye çalışmabız gerekir.
Haşlanma süreleri,püre şekli,kahvaltılar ve en önemlisi alerji yada hazımsızlık yapıp yapmadığına dikkat etmeli iyi gözlemlemelisniz.
Artık blogumda elimden geldiğince ve arkadaşlarımında yardımıyla bebekler için ek gıda döneminde yapılabilecek yenebilecek tarifleri paylaşacağım.
2 çoçuk annesi olarak internette en sık aradığım şey sanırım çoçuklara ne yenr nasıl yedirilir nasıl pişirsem nasıl sevdirsem gibi şeyler umarım annelere bir faydamız dokunur :)
ben ve arkadaşlarımın bebeklerimiz için hazırladığımız menüleri resimleri ve tarifleri ile ekleyip sürekli güncel tutmaya çalışacağım. Biz Ömercikle henüz ek gıdaya başlayamadık Ömer'de malesef alerji var :( 6 ayı doldurmasını bekliyorum ek gıda için sanırım süt ve sütü ürünleri uzun süre yiyemicek inşalah büyüdükçe geçer de meleğim yer herşeyden.
Ek gıdaya başlarken bebeklerimize neler vermeliyiz nasıl beslemeliyiz
Bazı doktorların önerisi şu;
Sebze püresi ile başlayın daha sonra meyve ile devam edin meyve tatlı olduğu için onu çabuk kabul edecektir.
Düşününce mantıklı gerçekten :)
O zaman tariflere başlayalım :)
takipte kalın :)
Yiyecekleri hazırlarken çok dikkatli olmalı vitaminleri yok etmemeye çalışmabız gerekir.
Haşlanma süreleri,püre şekli,kahvaltılar ve en önemlisi alerji yada hazımsızlık yapıp yapmadığına dikkat etmeli iyi gözlemlemelisniz.
Artık blogumda elimden geldiğince ve arkadaşlarımında yardımıyla bebekler için ek gıda döneminde yapılabilecek yenebilecek tarifleri paylaşacağım.
2 çoçuk annesi olarak internette en sık aradığım şey sanırım çoçuklara ne yenr nasıl yedirilir nasıl pişirsem nasıl sevdirsem gibi şeyler umarım annelere bir faydamız dokunur :)
ben ve arkadaşlarımın bebeklerimiz için hazırladığımız menüleri resimleri ve tarifleri ile ekleyip sürekli güncel tutmaya çalışacağım. Biz Ömercikle henüz ek gıdaya başlayamadık Ömer'de malesef alerji var :( 6 ayı doldurmasını bekliyorum ek gıda için sanırım süt ve sütü ürünleri uzun süre yiyemicek inşalah büyüdükçe geçer de meleğim yer herşeyden.
Ek gıdaya başlarken bebeklerimize neler vermeliyiz nasıl beslemeliyiz
Bazı doktorların önerisi şu;
Sebze püresi ile başlayın daha sonra meyve ile devam edin meyve tatlı olduğu için onu çabuk kabul edecektir.
Düşününce mantıklı gerçekten :)
O zaman tariflere başlayalım :)
takipte kalın :)
Közlenmiş Kırmızı Biberli Omlet
Malzemeler
3 adet yumurtayı çok az tuz ilavesiyle
porselen bir kapta çırpalım. Yarısını omlet tavasında yırtmadan spatula
yardımıyla önce alt sonra üst kısmın çevirerek omletimizi
pişirelim. Kapta kalan diğer yumurtaları da aynı şekilde yaparak ikinci
omletimizi de pişirelim.
Ocağı kapatalım közlenmiş kırmızı biberi
küçük küçük doğrayalım. Omletin üzerine yerleştirelim. Üzerine kaşar
rendesi ekleyelim. İkinci omleti üzerine koyarak kapatalım. Çok az ocağı
açıp ısıtalım, kaşar erisin ben kapak kapatıyorum. Bu aşamada sıcağıyla
çabuk eriyor çok tutmayın, omletiniz yanmasın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
6 Şubat 2014 Perşembe
Mısır Çorbası
malzemeler
- 4 su bardağı sıcak su
- 2 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 Tepemele yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet yumurta
Un ve tereyağı kısık ateşte kavrulur. Üzerine yavaş yavaş sıcak su eklenir. Bir kasede yumurta ve yoğurt çırpılır, sıcak sudan biraz eklenerek ılıması sağlayıp çorbaya eklenir.
Bolca karıştırın ki kesilmesin. tuzun ekleyin mısırları ilave edin bir taşım kaynatıp kapatın.
Patatesli Civcivler
Kızımın doğum gününde yapmıştım bu civcivleri çok sevmişti :)
yapımı çok kolay görüntüsü böyle cici olunca çoçuklar bayılıyor tabi
Doğum günü menüsüne dahil edilmesi gereken görsel bir salata bence bildiğiniz haşlanmış patates :)
ama görüntü çok güzel çoçuklara ye diye hiç ısrar etmeye gerek yok :)
yapımı çok kolay görüntüsü böyle cici olunca çoçuklar bayılıyor tabi
Doğum günü menüsüne dahil edilmesi gereken görsel bir salata bence bildiğiniz haşlanmış patates :)
ama görüntü çok güzel çoçuklara ye diye hiç ısrar etmeye gerek yok :)
Malzemeler
- 1 kilo patates
- Sıvı yağ
- Tuz
- 1 limon suyu
- Süslemek için;
- Çörek otu
- Maydanoz
- Havuç
Patatesler haşlanır. Kabukları soyulur ve rendelenir. Tuz,limon suyu ve
biraz sıvı yağ eklenerek iyice özdeşleşene kadar yoğrulur.
2 yuvarlak yapıp üst üste konur gözler için ben çörek otu kullandım ama varsa tane karabiber daha güzle durur.Gaga olarak havuç rendesi. Ayaklar için üçgen kesilmiş havuç parçaları,
kanatlar için maydanoz yaprakları kullanıp resimdeki gibi süslüyoruz.
4 Şubat 2014 Salı
Soslu Köfte Tarifi
Köfteyi sevmeyen yoktur herhalde.....
Bizim evde sık sık yapılır ama eşim pek kuru köfte sevmez....
Köftenin bu hali tam bize göre denemenizi şiddetle tavsiye edeceğim bir lezzettir kendisi.
Tarif Meliha hanımdan onun blogunda görünce denemek istedim aslında uzun zamandır bu şekilde yapıyorum bu köfteyi ama nedense hiç kaşar eklemek aklıma gelmemiş bu sosa kaşar peyniri çok yakıştı hani ekmeği bandıra bandıra yenilesi bir lezzet oldu yapımıda bir o kadar pratik bir tarif :)
Köfte İçin
Domates sosunu köfteler kızardıktan
sonra üzerine dökün 15 dakika kadar fırınlayın. Servis etmeden önce
istediğiniz miktarda kaşar rendesi ekleyin. 5 dakika kadar fırında tutun
kaşarlar erisin sosunu çok çekerse çok az su ilavesi yapabilirsiniz.
Sıcak servis yapın mutlaka kaşar erimeli sosa karışmalı aman dikkat :))
Bizim evde sık sık yapılır ama eşim pek kuru köfte sevmez....
Köftenin bu hali tam bize göre denemenizi şiddetle tavsiye edeceğim bir lezzettir kendisi.
Tarif Meliha hanımdan onun blogunda görünce denemek istedim aslında uzun zamandır bu şekilde yapıyorum bu köfteyi ama nedense hiç kaşar eklemek aklıma gelmemiş bu sosa kaşar peyniri çok yakıştı hani ekmeği bandıra bandıra yenilesi bir lezzet oldu yapımıda bir o kadar pratik bir tarif :)
Malzemeler
Köfte İçin
- Yarım kilo kıyma
- Galeta unu (veya bayat ekmek içi)
- 1 Yumurta
- 1 Soğan (rendelenmiş)
- 4 Diş sarımsak
- Birkaç dal maydanoz
- Kimyon ve kekik
- Tuz
Sos İçin:
- 4 Adet büyük boy domates(ben yazdan hazırlanmış kavanozlardaki rendeden kullandım)
- Karabiber ve tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Köfte malzemeleri bir kaba alınarak
köfte harcı yoğrulur üzerine poşet geçirilip dolapta 30 dakika yada 1
saat bekletilir. Fırın tepsisine az sıvıyağ dökülerek köfteden ceviz
büyüklüğünde parçalar koparılarak köfteler yapılıp aralıklı tepsiye
dizilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir çok fazla
pişirmeyin kurumasınlar.
sevgiyle kalınn.:)
3 Şubat 2014 Pazartesi
Kekli Baklava
Bu tatlıyı denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum :)
kek yufkalaırnı açıyorsunuz arasına kek çırpıp koyuyorsunuz ve o şekilde pişirip şerbetini döküyorsunuz cevizini bol kullanın mutrlaka arasındaki kek pişince ceviz tadında oluyor tadına doyum olmayan bir şerbetli tatlı tarifi :)
kek yufkalaırnı açıyorsunuz arasına kek çırpıp koyuyorsunuz ve o şekilde pişirip şerbetini döküyorsunuz cevizini bol kullanın mutrlaka arasındaki kek pişince ceviz tadında oluyor tadına doyum olmayan bir şerbetli tatlı tarifi :)
malzemeler
- Hamur için;
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı soda
- Yarım limon suyu
- Kek için;
- 3 yumurta
- 4 fincan şeker
- 4 fincan un
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviz
- Üzeri için;
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket margarin
- Şerbet için;
- 5 bardak su
- 5 bardak şeker
- Açmak için nişasta
Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur
hazırlayalım. Hamurdan küçük bezeler koparıp kahve tabağı boyunda küçük
açalım açarken un değil nişasta kullanıyoruz. Açtığımız hamurların
üzerine nişsata serpiştirip üst üste koyalım 10′lu olarak 2 ayrı şekilde
dizin. İlk olarak ilk 10′lu katı alıp merdaneyle tepsinizin boyuna göre
açın kullanacağınız tepsi çok büyük olmasın orta boy tepsi
kulanınız. Kek malzemelerini çırpıp hazırlayalım ve tepsiye koyduğunuz
hamurun üzerine yayın.
Diğer 10′lu hamur katını da aynı şekilde merdaneyle büyütüp açın kekin
üzerine kapatın. Baklavayı kare şeklinde dilimlere ayırın. Üzeri için
yazılı olan miktar yağı eritip hazırlayın ve baklavanın üzerine gezdirin
200 derece fırında kızarana kadar pişirin pişerken kapağı hemen
açmayın. Baklava pişerken şerbeti hazırlayın. Kaynamaya başlayınca
kapatın. Fırından çıkan baklavanın ilk sıcaklığı geçince ılık şerbeti
dökün. Afiyet olsun.
Tereyağında Hamsi hiç denediniz mi :)
Bence mutlaka denemelisiniz. Hem hafif hem lezzetli :)
Malzemeler
Afiyet olsun Hamsi tava nasıl yapılır?
Malzemeler
- 1 kilo Hamsi
- Tereyağ
- Tuz
- Pul biber (isteğe bağlı)
Afiyet olsun Hamsi tava nasıl yapılır?
Hamsi kızartma
1 Şubat 2014 Cumartesi
Yoğurtlu Brokoli Salatası
Brokoli çiçeklerini fazla ufalamadan
parçalarına ayıralım. Yıkayıp bir tencereye koyalım, üzerini geçecek
kadar su ekleyelim. Tuz ve yarım limon suyu ilave edip haşlamaya
bırakalım. (Çok fazla haşlamayın dağılır)
Sarımsakların kabuklarını soyup ezelim,
yoğurt ve tuz ve sarımsakları karıştıralım. Haşlanan brokolileri
süzgece alıp sularını süzelim servis tabağına alalım. Soğuduktan sonra
üzerine yoğurdu ilave edip servis edelim.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)