Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 kilogram kuşbaşı dana eti
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
- 3 çorba kaşığı ketçap
- Tuz, karabiber
- 3 adet patlıcan
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet patates
- Beşamel sos için:
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Etleri pişireceğimiz tencereye alalım suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Soğanı yemeklik doğrayın, etlere ekleyin.
- Bir miktar tereyağı ekleyerek kavurmaya devam edin.
- soğanlar piştikten sonra ketçap ve baharatları ekleyin.
- Patlıcanları küp küp doğrayın ve kızartın.
- Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın.
- Kızarmış olan patates ve patlıcanları ete ekleyin.
- Tuz ve baharatalrını kontrol edin.
Beşamel sos için;
unu yapışmaz bir tavaya alın tere yağını ekleyip
kısık ateşte yavaş yavaş kavurun. Un kokusu kaybolduktan sonra yavaş
yavaş sütü ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın topaklaşabilir.
Bir miktar tuz ekleyin. Eğer
topaklaştıyla rondo yada mikserle çırpıp kıvamını açabilirisiniz. Etler
biraz soğuduktan sonra yufkalarınızı 4e bölün. Her parçayı bir kasenin
içine koyup içine etten doldurun dışta kalan kısımları ile etlerin
üstünü kapatın fırın tepsisine ters çevirip yufakları dizin, diğer
yufkalar içinde bu işlemi tekrarlayın Beşamel sosu yufkaların üzerine
paylaştırın. Fırında üzerleir kızarana kadar pişirin sevis etmeden önce
kaşar peyniri rendesi serpiştirin fırında eriyene akdar bekletin ve sıcak sıcak servis edin hepsi bu kadar afiyet olsun :)
elıne sağlık davet yemeğı olmus
YanıtlaSil