Kırmızı biberleri güzelce yıkayalım sap ve tohumlarını kesip
çıkaralım. İstediğiniz büyüklükte yemeklik doğrayalım. Ben 2 şekilde
doğradım birazını iri doğradım kışın kavurup yoğurtlu meze gibi
kullanmak için bir kısmını ince ince doğrayıp küçük küçük poşetledim
yemeklik birer pişirimlik olarak.
Sizde biberleri tercih ettiğiniz boyda doğrayın. biraz bekletin suları
akıp kurusun daha sonra buzluk poşetlerine istediğiniz miktarlarda
yerleştirip buzluğunuza yerleştirin.
Biberleri hiç bu şekilde dondurucuya koymamıştım..Genellikle fırında yada mangalda közleyip, o şekilde koyarım..Bu şekli çok daha kolay ve pratik..Kışın çıkarınca tatlarında değişiklik olmuyor değil mi? Ellerine sağlık,paylaşım için çok teşekkürler sevgiler:)
YanıtlaSiltadında değişme olmuyor buzlu buzlu hemen kavuruyorum ama buzun erimesini beklemiyorum.
Silközde güzel oluyor o şekildede yapıyorum ben ama bu sene üşendim közle uğraşmaya hamile olduğum için bu daha pratik geldi :)
Elinize sağlık Afiyetle tüketin sevgiler...
YanıtlaSil