25 Eylül 2013 Çarşamba

Kışlık Kırmızı Biber Hazırlama

  • 2 kilo Kırmızı Biber (Kapya Biberi)
  • Yeteri kadar Buzluk Poşeti
 


 
 Kırmızı biberleri güzelce yıkayalım sap ve tohumlarını kesip çıkaralım. İstediğiniz büyüklükte yemeklik doğrayalım. Ben 2 şekilde doğradım birazını iri doğradım kışın kavurup yoğurtlu meze gibi kullanmak için bir kısmını ince ince doğrayıp küçük küçük poşetledim yemeklik birer pişirimlik olarak.
 Sizde biberleri tercih ettiğiniz boyda doğrayın. biraz bekletin suları akıp kurusun daha sonra buzluk poşetlerine istediğiniz miktarlarda yerleştirip buzluğunuza yerleştirin.

3 yorum:

  1. Biberleri hiç bu şekilde dondurucuya koymamıştım..Genellikle fırında yada mangalda közleyip, o şekilde koyarım..Bu şekli çok daha kolay ve pratik..Kışın çıkarınca tatlarında değişiklik olmuyor değil mi? Ellerine sağlık,paylaşım için çok teşekkürler sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tadında değişme olmuyor buzlu buzlu hemen kavuruyorum ama buzun erimesini beklemiyorum.
      közde güzel oluyor o şekildede yapıyorum ben ama bu sene üşendim közle uğraşmaya hamile olduğum için bu daha pratik geldi :)

      Sil
  2. Elinize sağlık Afiyetle tüketin sevgiler...

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...