Malzemeler
- 3-4 adet patates
- 2 adet soğan
- 250 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 adet domates
- 3-4 adet sivri biber
- 5 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Patateslerin kabuklarını soyalım halka halka keselim, sıvı yağda
kızartalım. Soğanı yemeklik doğrayalım. Sarımsakları ezelim, bir tavada
pembeleşene kadar kavuralım. Kıymayı ve baharatları
ekleyelim. Domateslerin 2 tanesini rendeleyip biber salçasıyla
karıştırıp harca ekleyelim. Biraz daha kavurup ocağın altını
kapatalım. Küçük boy borcama patateslerin yarısını dizelim.
Kıymalı harcın yarısını patateslerin üzerine yayalım. Kalan patatesleri
de bu harcın üzerine dizelim ve kalan harcı tepsiye dökelim. Üzerine
domates ve doğranmış biberler dizip süsleyelim. Bir miktar sıcak su
ekleyip 180 derece fırında pişirelim. Üzerini folyo ile kapatabilirsiniz
domates ve biberler yanmasın. hepsi bu kadar pratik bir yemek tarifi :) afiyet olsun
en sevdiklerimden:) ama diyette olduğumdan patates kısmından az yiyorum.
YanıtlaSilCanım nacizane bir önerim olacak(ben üç yıldır yağda kızartma olayını bıraktım).
patatesleri aynı şekilde doğra baharatlarını serp bir yemek kaşığı hatta daha azı , çukur bir kapta iyice karıştır ve yağlı kağıda dizip fırına at az yağla aynı sonuca ulaşırsın diğer sosunu hazır tutup sonrasında bir kapta buluştur yine. çok güzel oluyor.
sevgiler.