Saksı kebabı şu tombul patlıcanlarla yapılıyor ben çok seviyorum bu yemeği bu bostan patlıcanalrın lezzeti başka bir güzel oluyor.
Malzemeler
- 3 adet bostan patlıcanı
- 500 gram kadar kuzu eti
- 1 orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 domates
- 3 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber ve pul biber
- Kızartmak için sıvı yağ
Patlıcanları ortadan 2′ye bölelim içlerini kaşık yardımıyla veya bıçak
yardımıyla oyalım. Çok fazla inceltmeyin, içli kalsın kenarları 3 adet
patlıcandan 6 adet kebap çıkacak. Patlıcanları tuzlu suda 2 saat kadar
bekletiyoruz. Bu arada iç malzemeleri hazırlamaya başlıyoruz. Soğan ve
sarımsakları ince ince doğrayalım, sıvı yağda kavuralım. Küp küp
doğranmış etleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Biber ve domatesleri
ince ince doğrayalım domatesin kabuklarını soyalım. Etlerin pişmesine
yakın ilave edip bir süre pişirelim. Baharatları ve ince kıyılmış
maydonozu ekleyip kapağı kapatalım.
Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp kağıt havluyla suyunu çektirelim.
Kızgın yağda kızartalım. Kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizelim
içlerine harçtan dolduralım. Üzerlerine Halka şeklinde dilimlediğimiz
domateslerden kapak yapalım. 1′Kaşık Salçayı 2 su bardağı suda açalım ve
fırın tepsisinin altına dökelim. 180 derece fırında kebabımızı
pişirmeye bırakalım. Ara ara alt suyundan kaşık yardımıyla patlıcanların
üzerlerine dökelim ki kurumasın. isterseniz üzerine folyo ile
öretebilirsiniz. 45 dakika kadar sonra pişmiş olacaklardır. Siz yinede kontrol edin afiyet olsun.
hııım harika görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilcanımmm salı yayınlasaydın da ben normal patlıcan yerine alaydım şu tombiklerden ya:)))))
YanıtlaSilnefisssssss ellerine sağlık
tüh :) neyse normal patlıcanlı tarifimde var yolda onu denersiniz artık :) ama yaz bitmedne mutlaka deneyin derim bu tarifide
Silçok güzel görünüyor.ellerine sağlık...
YanıtlaSil