2 Mayıs 2014 Cuma

Kokoş Lokum

Bu tarif tam çoçuklara göre
İsterseniz üzerine bonibon yerine damla çikolatada ekleyebilirsiniz.


Yapımı zahmetli gibi görünsede çok kolay muhallebiyi pişirip bardaklara dolururyoruz donduğu zaman bardaktan çıkarıp dilimliyoruz bu kadar hem kolay hem şık görünümlü bir tarif gün ikramlarınızda servis tabağında çok şık duracak emin olun :)

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 7 adet su bardağı (klasik)
  • Üzeri için:
  • Hindistan cevizi
  • Bonibon
 Derin bir tencereye un, süt ve toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvama gelene kadar pişirin. Su bardakları sudan geçirin (tatlımızın kolay çıkması için ) Muhallebi koyulaşınca ocağı kapatın 1 paket vanilya ve tereyağ ekleyip karıştırın. Su bardaklarına paylaştırın. Oda ısısına geldiğinde buz dolabına kaldırın en az 3 saat dolapta bekletin.
 Dolaptan bardakları alın bıçak yardımı ile kenarından hafif değdirip tatlı ile bardağın arasını açtırın ters çevirin alt kısmına hafif vurun kolayca çıktığını göreceksiniz. Kesme tahtasında dilimleyin her bir dilimi hindistan cevizine bulayıp servis edeceğiniz tabağa dizin üzerlerine renkli bonibonlar dizip süsleyin ve servis edin..

Afiyetler olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...