6 Mayıs 2012 Pazar

acılı ekmek



Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı pul biber
2 soğan yemeklik doğranmış
4 kaşık zeytinyağ veya sıvıyağ

Hamuru yoğurup  biraz dinlendikten sonra kabarması için sıcak bir yerde bırakın. Bu sırada sıvıyağı bir tavaya alın. Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyip iyice ezin.
Pul biberi de ilave edip altını kapatıp ılımasını bekleyin. Mayalı hamuru  yağlanmış borcama pizza hamuru gibi incecik yayın. Üzerine hazırladığınız soğanlı karışımı hamurun üzerini tamamen kapalayacak şekilde yayıp susam serpin. dilimleyip servis yapıyoruz 

çay saatleri için pratik ve acılı bir tarif:) bu tarifi adanalı bir arkadaşımdan öğrenmiştim. yapacak olanlara afiyet olsun :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...