30 Mayıs 2012 Çarşamba

Petibör dizme (çikolatalı pasta tadında)


malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 paket çikolatalı puding
  • 1 litre süt
  • Üzeri için Hindistan cevizi


Önce pudingimizi paketin üzerindeki tarifine göre pişiriyoruz isterseniz buradaki tarife göre pudinginizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Pişen pudingi bir kaseye alıyoruz sıcakken bir borcam yada servis tabağı olabilir bir adet petibör alıp bıcakla puding sürüyoruz 2ci petibörü alıp süte batırıyoruz tepsiye az önce koyduğumuz petibörle birleştirip bıcakla puding sürüyoruz yeni bir petibör alıp aynı işlemi tekrarlıyoruz istediğimiz uzunluğa gelince ben 2 paketi bitirmedim mesela 1,5 paket yetti resimi inceleyebilirsiniz.


 Bu pasta hem pratik hemde çok lezzetli oluyor özellikle çoçuklar için hayır denilemeyecek bir şey çikolatalı pasta J bu pastanın kesim şekli biraz farklı servis ederken çekecektim unutmuşum yan yan kesiyoruz bisküvilerin şekli yan oluyor aşağıdaki resimde okla göstermeye çalıştım eğer bu şekilde keserseniz olacaktır . ilk önce köşeyi kesiyoruz.



Umarım anlatabilmişimdir. Afiyet olsun…

3 yorum:

  1. canım ellerine emeklerine sağlık...
    harika bir tarif olmuş...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. benimde sevdiğim tadlardan biridir. ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir görüntü..enfess

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...