16 Ekim 2012 Salı

pizza pizza





pizza severmisiniz fast food ürünleri sevmeyen yoktur heralde çok faydalı olmasalarda yemekten asla vazgeçemiyoruz dışarı çıktığımız zaman özellikle avm deysek kendimizi hamburger yada pizza yerken buluveriyoruz.
daha önce bir çok kez pizza deneyimlerim oldu ama hep fırında yapmıştım ya hamur fazla kabarır ya çiğ kalır ya malzemeler yanar her pizza yapışım bir komediye dönerdi. bu tarif hem çok pratik hemde çok lezeetli oluyor dışarıdaki pizzalara resti çeker yani :)

hadi bakalım gelsin tarifmiz, mutlaka denemenizi öneririm

MALZEMELER

  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığından az tuz
  • 1,5 su bardağı un      



SOSU İÇİN:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ


 YAPILIŞI,
öncelikle bir kapta hamurumuzu hazırlıyoruz oldukça cıvık bir hamur oluyor bu yüzden 1kaşık yardımıyla hazırlamanızı tavsiye ederim. büyük boy bir tava kullanın (bu arada pizzamız tavada pişiyor fırında değil )
hamur ne kadar ince olursa pizzanınzın lezzeti o kadar artacaktır.
hamuru hazırladıktan sonra tavanızın tabanına güzelce yayın elinizi sıvıyağla yağlarsanız elinize yapışmayacaktır.
şimdi bir kasede salçamıza 1-2 kaşık su ekleyip sulandırıyoruz hamurun her yerine salçamızı sürüyoruz eğer ev saçlası kullnıyorsanız tuzludur bu yüzden hamurunuza tuz eklemeyin hazır salça kullanıyorsanız tuz ekleyebilirsiniz yoksa çok tuzlu oluyor. şimdi bundan sonrası siizn zevkinize kalmış nasıl malzeme istiyorsanız onlarla döşeyin pizzanızı resimdeki pizzamda ki tarifi vereyim ben size

malzemeler:
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeşil biber
dilimlenmiş salam
mısır 
domates
siyah zeytin

bütün malzemeleri ekledikten sonra tavamızın kapağını kapatıyoruz ocağın altını açıyoruz en kısık derecesine ayarlıyoruz. yarım saat kadar siz kontrol edin sık sık altını kısık ateşte pişiryoruz arada spatula yada bıcak yardımı ile hamurun altını kontrol edin kızarınca olmuştur pizzanız.
ilk tarifi gördüğümde tavada pizzamı olur krep gibi yumuşak olur o malzemeler nasıl pişecek çiğ kalır falan diye düşünmüştüm ama beni utandırdı güzel ince hamurlu ve pişmiş malzemeleri bir pizza oldu :)
pizza piştikten sonra rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin kapağı kapatın kaşar buharıyla eriyecektir
eğer imkanınız varsa mozeralla veya parmesan peyniri kullanmanızı öneririm farkı farkedeceksiniz.

bir dilim almazmısınız :)


isterseniz mantarlı,sebzeli,sosisli,sucuklu,domates biberli malzemeler sadece sizin hayal gücünüze damak tadınıza kalmış








 

2 yorum:

yorumlarınız benim için değerli...