19 Nisan 2013 Cuma

Buzluk Böreği

harika bir tarifim var sizlere pratik yapın atın buzluğa misafir gelince çıkarın hemen pişirin heran elinizin altında hafta sonu kahvaltılarında, günlerde, sizi yormayacak tadınada doyulmayacak bir tarif :) biz hanımlar severiz pratik şeyleri daha öncede buna benzer bir tafi yayınlamıştım blogumda en çok tıklananlar arasında kendisi ee kolaylık peşindeyiz değil mi :)
daha önceki tarifime bakmak isterseniz burda tıklayın  
bu tarifmizde sigara böreği gibi sarıyoruz.

malzemeler
  • Malzemeler
  • 6 adet yufka
  • 1 kilo haşlanmış patates
  • Baharat
  • Sıvı yağ
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
 Yufkamızı 8 eşit parçaya bölüyoruz sigara böreği sararken yaptığımız gibi ama biraz daha büyük üçgenler olacak şekilde erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağı karıştırıyoruz. İç harcımızı hazırlamak için patatesleri rendeleyip tuz ve baharatlarla karıştırıyoruz. Her bir üçgen parçayı yağlıyoruz iç harçtan içine bir miktar ekleyip kalın sigara böreği şeklinde sarıyoruz.

”Ben buzdolabı poşetlerine resimde gördüğünüz gibi 6′lı olarak yan yana dizerek koyuyorum üst üste koyarsanız yapışır yan yana koymaya dikkat edin” Bu şekilde yufkalar bitene kadar sarın ve börekleri buzluk poşetlerine resimde gördüğünüz gibi dizerek yerleştirin.
Pişireceğiniz zaman poşetten çıkarıp buzlu börekleri bir kaba alın poşetten çıkarın üzerini su ile ıslayın böreklerin her yeri ıslansın suyunu süzün fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı ve susam çörek otu serpin altları kızarana kadar 180 derecede pişirin.

iç harcı size kalmış bizimkiler patatesli sevdiği için ben genelde patatesli yapmayı tercih ediyoruz bazen garnitürlü de yapıyorum patatesli kıymalı iç harcı tamamen sizin damak tadınıza kalmış 
afiyet olsun yapacaklara :)

5 yorum:

  1. en yakın arkadaşım bu böreği seviyorum diye her gittiğimde yapardı :)
    çok güzel oluyor...
    elleirnize sağlık.........

    YanıtlaSil
  2. bencede talım haklısın pratık olmak ennnn guzelı ellerine sağlık banada beklerım sevgıler

    YanıtlaSil
  3. Bnde çok severim yemekte pratik olanları..Ayrıca çok sevdiğim bir lezzettir..Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Hımm çok lezzetli oluyorlar ellerine sağlık hemde acil misafirler de kurtarıcı oluyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. buzlukta bekleyebilen börekleri tatlıları severim,ani misafirde pratiklik için iyi oluyor ellerine sağlık,banada beklerim takipleşmek dileğimle sevgiler :)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...