27 Mayıs 2013 Pazartesi

Dondurmalı İrmik Helvası nefissssss :)

Yaz aylarının vazgeçilmez bir tadı bence yapımı kolay dışı helva içi onun hafifleten maraş dondurması resmi her görenin mutlaka yemek ve yapmak isteyeceği bir tatlıyapımıda oldukça pratik hazırlaması 15 dk sürüyor nerdeyse soğuduktan sonra içine dondurmayı saklayıp misafirleirnize veya ailenize ikram edebilirsiniz helva yediğini sanan misafiriniz içinden çıkan dondurmayı görünce bayılacak tabi lezzetten :) o derece iddialıyım yani denemeyen yapmayan kalmasın bu tatlıyı bu yaz :)



Malzemeler

  • 2 bardak irmik
  • 2 bardak süt
  • 1,5 bardak şeker (2 bardak ekleyebilirsiniz )
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket maraş usulü dondurma (maraş olması şart sert kıvamlı olduğu için )
  • Üzeri için ceviz

 Teflon bir tencerede tereyağımızı eritelim irmiği rengi değişene kadar kısık ateşte kavuralım. Rengi altın sarısına dönmeye başlayınca şeker ve sütü ekleyip karıştıralım. Kapağı kapatalım ocağı kapatalım 15-20 dakika dinlenmeye bırakalım. Helvamız soğuyunca bir kaseye strech poşet serin. Helvayı koyun kaşıkla bu helvanın ortasına dondurma koymak için yer açın, dondurmayı bol bol doldurun.
 Üst kapağa tekrar helva koyun, dondurma saklansın sonra kaseyi ters çevirip servis edin. İlk yaptığımda helvayı kaseden çıkarmak zor oldu dağıldı. Ben beklemiştim helvayı’da sıkı bastıramamışım dondurmada eriyince çorba gibi oldu :) Tavsiyem helvayı sıkı bastırın fazla bekletmeyin kasede dondurma eriyor çünkü maraş kullanmamızın sebebi bu daha sert kıvamı olduğu için.

mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum bu yaz bağımlısı olabilirsiniz :)

 buda dondurmanın saklanmış hali (:

2 yorum:

  1. hic yapmadim desem...ama ilk resim yarin yap diyorrr :)

    YanıtlaSil
  2. İrmik helvasını çok severim,dondurmalıda süper olur.En kısa sürede deneyeceğim canım.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...