hamur işi sevmeyen yoktur herhalde katmer, koyun gözüde derler bizim oralarda :) bazı yerleri yanık yanık olduğu içinmi bu isim verilmiş bilmiyorum yapılışı oldukça kolay ama uğraştırıcı bu tarif tahinli cevizli haşhaşlı falan değil tammen sade yağlı bir katmer tarifi siz isterseniz diğer türlüde yapabilirsniz tabiii....
Malzemeler
- 4 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Unu yoğurma kabına alalım. Ortasını havuz gibi açalım. Ilık su şeker ve mayayı eritip ekleyelim, ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurumuzu ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru bezelere ayıralım. Oklava yardımıyla açalım, sıvı yağla her yerini yağlayalım. Gül böreği yapar gibi dürüm yapup rulo saralım . Bu şekilde bir tepsiye koyup bekletelim diğer bezeler içinde aynı işlemi uygulayalım. Hepsi bittikten sonra gül böreği şekli verdiğimiz hamurları alıp oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açalım. Çok ince olmayacak. Teflon bir tavada alt üst ederek pişirelim....
sıcak sıcakk yanında çay domates salatalık peynir zeytin reçel sonra sonra sonraaa evde ne varsa :)) hep birlikte tüketiniz afiyet bal şeker olsunn :)
biz tükettik çoktan :)
Vallahi mükemmel görünüyor. Tarifi verdiğiniz de çok çok iyi olmuş mutlaka deneyeceğim.. Ellerinize sağlık..:=))
YanıtlaSilAman yarabbi bayılırım ben buna, azıcık da tereyağ sürsek sıcakken :) nefis...
YanıtlaSilÇok severim,çokta güzel olur..Ellerine sağlık çok güzel görünüyor:)
YanıtlaSil