2 Temmuz 2013 Salı

Panna Cotta

              Yaz sıcaklarında yapılabilecek soğuk ve hafif bir tarifi daha mutlaka tarif defterinize eklemenizi tavsiye ederim ikram edilişide çok hoş kalıptan güzel çıkıyor tadıda oldukça hafif en güzel yanı soğukluğu yazın en çok aranan şey soğukluk oluyor şerbetli tatlılar hiç çekilmiyor bu havalarda.....
2 gündür hava esiyor çok şükür o sıcaklardan sonra nefes aldık biraz dün doya doya gezdik....


Panna Cotta

 

Malzemeler

  • Yarım Paket margarin (Ben tereyağ kullandım)
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 5 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı un
  • 2 Kaşık nişasta
  • 1 Paket krema
  • 1 Paket vanilya
  • Üzeri için :
  • 1 Paket çikolata sosu

Yapılışı:

 
Aslında orjinal tarifte jelatinde kullanılıyor bizimki biraz çakma panna cotta oldu :)
İlk olarak tencereye yağı koyalım erisin. Toz şeker ve kremayı ekleyelim. Kısık ateşte 2 dakika kavuralım. Süt, un, nişasta ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Koyu kıvama gelince vanilyayı ekleyip ocağı kapatalım. Kupları önce ıslatıp sonra muhallebimizden eşit olarak paylaştıralım.
Buzdolabında en az 3 saat bekletelim. Servis etmeden önce servis tabağına ters çevirip üzerine tarifine göre hazırladığımız çikolata sosu dökelim. İsteğe göre üzerine hindistan cevizi. Ceviz fındık dökebilirsiniz. 
ben kalıp olarak nescafe fincanalrı kullandım kalıptan çok kolay çıkıyor bıcakla kenarından hafif havasını aldırmanız yeterli üzerine çikolata sosunuda gezdirince mükemmel bir lezzet oluşuyor umarım beğenirsiniz deneyecek olanalra şimdiden afiyet olsun. Yaklaşan Ramazan ayı içinde hafif ve güzel bir tatlı iftarlar için yada iftar sonrası balkon keyifleri için :) 


ve resimmmm unutmadan 


 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...