- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı erişte
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz
- Terbiyesi için:
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı yoğur
Mercimekleri
bir tencereye alalım üzerine geçecek kadar su ekleyip haşlayalım. Daha
sonra suyunu süzelim mercimekleri soğuk sudan geçirip suyunu
süzelim. Sıcak suyu tencereye alalım mercimek,erişte ve haşlanmış
nohutları ekleyip erişteler pişene kadar haşlayalım.
Bir kasede çorbanın terbiyesini çırpalım
sıcak sudan ekleyerek ılımasını sağlayalım, çorbaya ekleyelim ve
karıştırmaya devam edelim. Soğanları ince ince doğrayalım ayrı bir
tavada sıvıyağda kısık ateşte kavuralım nane ekleyip bu karışımı
kaynamakta olan çorbaya ilave edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız benim için değerli...