Sayfalar

26 Ekim 2014 Pazar

Haşlanmış Patates Kavurması

İsimdende anlaşıldığı gibi haşlanmış patatesleri değerlendiriyoruz:) bu tarifin adını bilmiyorum annem bunu biz kuçükken kahvaltılara yapardı bazen bu şekilde sade bazende yoğurtla karıştırıp kahvatıda sunardı bayıla bayıla yerdik bende çoçukluğumda kalma alışkanlığı devam ettiriyorum evimde çoçuklarıma bazen salata veya kahvaltı için patates haşlıyorum bir kısmı kalıyor kalanları bir kaba koyup dolaba kaldırıyorum ertesi gün bu şekilde kavurup kahvaltıya hazırlıyorum severek tüketiliyor.
Siz haşlanmış patates yokken yeni haşlayıp deneyecekseniz eğer patateser haşlanıp soğuduktan sonra bir kaç saat bekletin yoksa yumuşak olduğu için dağılır.

Malzemeler

Haşlanmış patates (ne kadar isterseniz)
Kırmızı toz biber
Karabiber
tuz
tereyağı
sıvıyağ

Hşlanmış patatesleri irili doğrayın bir kasede baharatları ekleyip karıştırın.
tavaya 1 kaşık tereyağı birazda sıvıyağ ekleyip kızdırın patatesleri ekleyip ara ara karıştırarak kavurun sürekli ve çok sık karıştırmayın patatesler dağılabilir .
Afiyet olsun..

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık,bende çok severim haşlanmış patates kavurmasını..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık afiyetler olsun.
    Ben de çok severim bu şekilde. Bir özelliği de haşlanıp kızartılan patatesin tadı ertesi güne kalsa bile hiç değişmez direkt kızartılan kaldığı zaman farklı bir tat oluyor. Normal de bir sonraki öğüne kalmayacak kadar çok sevilen bir besin ama ben yaptım mı fazla yaparım seviliyor diye ,kalırsa da sabah kahvaltısına yumurta kırarım üzerine :)))

    YanıtlaSil
  3. bende bir ödülünüz var:))
    http://mutlubaharailesi.blogspot.com.tr/2014/10/dart-odulleri-premio-dardos-sahiplerini.html?m=1

    YanıtlaSil
  4. bayılırım.. annem küçükken çok yapardı bize.. normal kızartmadan çok daha lezzetli bence.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. ımmmmm nefis görünüyor ellerine kollarına ve tarifine sağlık :D

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...