Siz haşlanmış patates yokken yeni haşlayıp deneyecekseniz eğer patateser haşlanıp soğuduktan sonra bir kaç saat bekletin yoksa yumuşak olduğu için dağılır.
Malzemeler
Haşlanmış patates (ne kadar isterseniz)Kırmızı toz biber
Karabiber
tuz
tereyağı
sıvıyağ
Hşlanmış patatesleri irili doğrayın bir kasede baharatları ekleyip karıştırın.
tavaya 1 kaşık tereyağı birazda sıvıyağ ekleyip kızdırın patatesleri ekleyip ara ara karıştırarak kavurun sürekli ve çok sık karıştırmayın patatesler dağılabilir .
Afiyet olsun..
Ellerine sağlık,bende çok severim haşlanmış patates kavurmasını..Sevgiler:)
YanıtlaSilEllerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilBen de çok severim bu şekilde. Bir özelliği de haşlanıp kızartılan patatesin tadı ertesi güne kalsa bile hiç değişmez direkt kızartılan kaldığı zaman farklı bir tat oluyor. Normal de bir sonraki öğüne kalmayacak kadar çok sevilen bir besin ama ben yaptım mı fazla yaparım seviliyor diye ,kalırsa da sabah kahvaltısına yumurta kırarım üzerine :)))
bende bir ödülünüz var:))
YanıtlaSilhttp://mutlubaharailesi.blogspot.com.tr/2014/10/dart-odulleri-premio-dardos-sahiplerini.html?m=1
bayılırım.. annem küçükken çok yapardı bize.. normal kızartmadan çok daha lezzetli bence.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilımmmmm nefis görünüyor ellerine kollarına ve tarifine sağlık :D
YanıtlaSil