Sayfalar

3 Kasım 2014 Pazartesi

Domates Biberli Ekmek Dilimleri

Hafta sonları kahvaltımıza sık yaptığım bir tarif çoçuklara sucuk salam vs yedirmeyi sevmiyorum Yağmur Nisa domates biber pek yemez ama bu şekilde pizza pizza diye severek yediği için sık sık yapıyorum özellikle bayat ekmekleri değerlendirmek için pratik bir tarif

Malzemeler

  • 1 adet ekmek
  • 2 adet domates
  • 3 adet biber
  • Kaşar peyniri
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz

Süt ve yumurtayı bir kapta çırpın. Ekmeği ince ince dilimleyip fırın tepsisine dizin. Yumurtalı harcı ekmeklerin üzerine kaşık yardımı ile gezdirin. Domateslerin kabuklarını soyun.
Biber ve domatesi küp küp doğrayıp ekmek dilimlerin üzerine serpiştirin. Sıvıyağ gezdirin. Kaşar peyniri rendesini ekmeklerin üzerine serpip 200 derece fırındakaşar peyniri eriyip domates ve biberler yumuşayana  kadar pişirin. Denemek isteyenlere afiyet olsun.




1 yorum:

  1. pratik ve çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...