6 Ocak 2016 Çarşamba

Hazır Yufka ile Ispanaklı Börek

Merhabalar ıspanaklı börek sevmeyen varmı :) sanırım yok denecek kadar azdır aslında el açması olacak bu börek mmmmm nefis olurdu o zaman :) benimde istediğim çarşaf böreğiydi ama o gün annemin işi çıkınca haır yufka ile yapmak zorunda kaldık kısmet tabi çarşaf böreğini bilirmisiniz hamuru kenarlarından çeke çeke uzatırsınız iç malzemesini koyar sofra örtüsünü yardımıyla yuvarlar tepsiye sıralarsınız daha önce tarifini vermiştim . inşallah birgün annemle yaparken ayrıntılı çekipde tekrar paylaşırım bugüne kadar yediğim ve en sevdiğim börektir ..
bizim böreğimizin yapımı oldukça kolay işte malzemeler


Malzemeler

1 paket hazır yufka
1 kilo ıspanak
yarım kg lor peyniri
tuz,karabiber
kırmızı toz biber ,pul biber
1 adet yumurta
1 kase yoğurt
3 kaşık sıvıyağ


Ispanakları yıkayıp doğrayın.
lor peyniri tuz ve bahartalarıda ekleyip karıştırın.
1 adet yufkayı 4e ayırın
iç malzemesinden en geniş kısma biraz döküp rulo sarıp en uçdan içe doğru sararak gül böreği şekli verip fırın tepsisine dizin.
Bir kase yoğurda,1yumurta ve sıvıyağı ilave edip çırpın.
Böreklerin üzerine sürüp 180 derece fırında börekler kızarana kadar pişirin afiyet olsun.



2 yorum:

  1. Ispanaklı böreği çok severim, hele çarşaf böreğini daha da çok... :) Biz de annemle yapardık çarşaf böreğini. Ne hikmetse çarşaf böreği en güzel ıspanaklı haliyle oluyor. Ispanaklı börek de en güzel çarşaf böreğiyle kemale geliyor bence :) Hazır yufka ile de fena olmuyor hani. Ellerine sağlık ablacım, çok güzel görünüyor :) gece gece de canım çekti napıcaz şimdi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hazır yufkalı canın çektiyse kolayda çarşaf böreği için aynı şeyi söyleyemem :)) ben yanlız yapamıyorum mesela onu bencede ıspanaklı böreğin en güzel hali bak bnmde canım çekti ama annem de yok resimlere bakıp avunalım en iyisi :))

      Sil

yorumlarınız benim için değerli...