Sayfalar

14 Haziran 2016 Salı

İncirli Tatlı Tarifi

Merhabalar bugün nefis bir tatlı tarifi vereceğim sizlere aslında birçoğunuz biliyordur oldukça meşhur bir tatlı yaz aylarında serin serin misafirlerinize ikram edebileceğiniz hatta bu sıcaklarda orucumuzu açtıktan sonra buz gibi dondurma niyetine tüketebilceğiniz nefis bir tatlı..


Malzemeler

6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
1 çay bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebi için..

4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet toz sade krem şanti


Şerbeti için:


1.5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı nescafe
4 çorba kaşığı şeker


Üzeri için:


hindistan cevizi, tarçın ve kakao


ilk olarak  keki hazırlıyoruz.
 Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. 
Sütü ilave edip tekrar çırpalım. 
İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım. 
Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Kırık ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım.


Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Daha sonra toz haldeki krem şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak .

Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökelim .
oda sıcaklığına geldiği zaman buzdolabına kaldıralım servise yakın  üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.
en az 4 saat buzdolabında bekletmenizi öneririm hatta zamamnınız varsa bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün servis edin 
Afiyet olsun…..

1 yorum:

yorumlarınız benim için değerli...