Sayfalar

16 Haziran 2016 Perşembe

Kayısılı Cevizli Parfe


Malzemeler

  • 1  paket  kakaolu  şanti
  • 1  su  bardağı  süt
  • 2  paket  pötibör bisküvi
  • 1  su  bardağı  dövülmüş  ceviz
  • 4-5 adet kuru kayısı küp doğranmış
  • 4-5 adet kuru incir küp doğranmış
Krem şantiyi süt ile çırparak hazırlayalım.
Buzdolabına kaldırıp 30 dk kadar soğumaya bırakalım.
Bisküvileri irili bir şekilde kıralım.
Soğuyan kremşantinin üzerine ilave edelim.
Cevizim bir kısmını süslemek için ayırıp kalan kısmı ceviz ve kayısı parçaları ile karıştırıp eleyelim.
Kalıba strec poşet serip parfeyi bastırarak kalıba yerleştirelim. buzlukta 1 gece bekletelim servis etmeden önce kalıptan çıkarın üzerine ceviz serpiştirin isterseniz çikolta sosu hazırlayıp kullanabilirsiniz.
bu tarifi hazırlayıp buzlukta1 ay kadar saklayabilirsiniz. 
afiyet olsun sevgiler 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...