Malzemeler
6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
1 çay bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Muhallebi için..
4 su bardağı süt2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet toz sade krem şanti
Şerbeti için:
1.5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı nescafe
4 çorba kaşığı şeker
Üzeri için:
hindistan cevizi, tarçın ve kakao
ilk olarak keki hazırlıyoruz.
Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
Sütü ilave edip tekrar çırpalım.
İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım.
Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Kırık ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Daha sonra toz haldeki krem şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak .
Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökelim .
Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım.
Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Daha sonra toz haldeki krem şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak .
Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökelim .
oda sıcaklığına geldiği zaman buzdolabına kaldıralım servise yakın üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.
en az 4 saat buzdolabında bekletmenizi öneririm hatta zamamnınız varsa bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün servis edin
Afiyet olsun…..
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık bende yapcam
YanıtlaSil