Malzemeler
- 1 paket kakaolu şanti
- 1 su bardağı süt
- 2 paket pötibör bisküvi
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 4-5 adet kuru kayısı küp doğranmış
- 4-5 adet kuru incir küp doğranmış
Krem şantiyi süt ile çırparak hazırlayalım.
Buzdolabına kaldırıp 30 dk kadar soğumaya bırakalım.
Bisküvileri irili bir şekilde kıralım.
Soğuyan kremşantinin üzerine ilave edelim.
Cevizim bir kısmını süslemek için ayırıp kalan kısmı ceviz ve kayısı parçaları ile karıştırıp eleyelim.
Kalıba strec poşet serip parfeyi bastırarak kalıba yerleştirelim. buzlukta 1 gece bekletelim servis etmeden önce kalıptan çıkarın üzerine ceviz serpiştirin isterseniz çikolta sosu hazırlayıp kullanabilirsiniz.
bu tarifi hazırlayıp buzlukta1 ay kadar saklayabilirsiniz.
afiyet olsun sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız benim için değerli...