17 Kasım 2016 Perşembe

Yeşilçayı nasıl tüketirsiniz?

Yeşil çay içer misiniz ?
Peki sever misiniz :) yoksa sizde aa ben siyah çaydan vazgeçemem diyenlerden misiniz :)
Yeşil çayın faydalarını artık herkes biliyor ama genel olarak zayıflattığı düşüncesiyle tüketiliyor
faydalarını genel olarak özetleyecek olursak


  • Güçlü bir antioksidandır
  • Kansere karşı koruma sağlar
  • Kötü kolesterolü düşürür
  • Kalp sağlığına iyi gelir
  • Kan basıncını düşürür
  • Diş çürüklerini önler
  • Diş eti hastalıklarına karşı koruma sağlar
  • Metabolizmayı hızlandırır
  • Kilo vermeye yardımcı olur
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
oldukça faydalı öyle değil mi :)
peki siz nasıl demliyorsunuz sade olarak içmek biraz zor acımsı bir tadı var fakat içine limon ve soda eklendiği zaman tadı güzelleşiyor 


yeşilçayı aktardan almayı tercih ediyorum poşet çaydan daha güzel 100 gr 4 tl ye alıyorum 

malzemeler
2 tatlı kaşığı yeşilçay
yarım limon
1 sade maden suyu
1 litre kaynamış su


1 litre kaynamış suya sodayı ekleyin
yeşilçayı ilave edin
limonu dilimleyip kapağı kapatın.
gün içinde ara ara içerek tüketin 

Hergün düzenli olarak bu karışımı içerek kilo verebiliyormuşsunuz :) ben kilo vermedim sanırım bünyem yeşilçaya alışkın olduğu için :) ama sevdiğim için hergün yeşilçay içiyorum.

ben bu tarifi yazın yapıyorum kış için tarifim ayrı onuda daha sonra paylaşırım :)


ayrıca bu yazıyıda mutlaka okumanızı tavsiye ederim 

Yeşil Çayın Sağlığa Faydaları

Büyük ölçekli insan gruplarıyla yapılan araştırmalar yeşil çayın kansere karşı kullanımı ve kalp sağlığına faydaları alanında umutlandırıcı sonuçlar vermektedir. Ancak bu araştırmaların çoğunluğu yeşil çayın günlük olarak kullanıldığı Asya ülkeleri kaynaklıdır. Bu da araştırmaya katılan insanların daha fazla balık tüketmesi ve yemeklerinde soya kullanması nedeniyle batı toplumlarından farklı sonuçlar elde edilebileceği ihtimalini ortaya koymaktadır. Bilim çevrelerinin birleştiği ana nokta ise yeşil çayın güçlü antioksidan etkisiyle, çeşitli hastalıklara ve var olan hastalıkların yayılmasına neden olan serbest radikalleri temizlemesi.
Yeşil Çay ve Zayıflama: Yeşil çayın zayıflama üzerine etkisi konusunda yapılan araştırmaların yeşil çayın açlık hissini bastırdığı, metabolizmayı hızlandırdığı ve güçlü antioksidan etkisiyle yağı parçalayarak birikime engel olduğu yönünde sonuçları bulunmaktadır. Özellikle bel bölgesindeki yağlanmayı engelleyen yeşil çay bu sayede kalp krizi riskini de azaltmaktadır. Tabii kilo vermek için yeşil çay tek başına yeterli değildir. Etkisini arttırabilmek için düzenli egzersiz yapmak ve tüketilen kalorilerin kontrol edildiği bir beslenme programını takip etmek gereklidir.
Hipertansiyon ve Yeşil Çay: Böbrekler tarafından salgılanan ve hipertansiyonun ana nedenleri arasında yer alan anjiyotensin dönüştürücü enzimin (angiotension converting enzyme – ACE) etkileri yeşil çayla hafifletilebiliyor. Buna bağlı olarak kan basıncı normal seviyelerinde seyrettiği için kalp krizi ve inme riskini düzenli yeşil çay tüketimi ile azaltmak mümkün. Hayvanlar ve insanlar üzerinde yapılmış ve yayınlanmış bu araştırmalarda yeşil çay çay olarak değil yeşil çay özü olarak kullanılmış.
Kolesterol ve Yeşil Çay: Damar tıkanıklığına yol açan LDL kolesterolün birikmesini engellemeye yardımcı olan yeşil çay aynı zamanda tromboz olarak bilinen anormal kan pıhtılaşması nedeniyle görülen damar tıkanıklığı riskini de azaltıyor.
Yeşil Çayın Antioksidan Etkisi: Yeşil çay içinde bulunan bir antioksidan olan kateşin DNA hasarı, kanser, kan pıhtılaşması ve ateroskleroz gibi ciddi hastalıklara katkıda bulunan serbest radikallerin temizlenmesini hızlandırıyor. Bu antioksidanlar yeşil çayda daha konsantre çünkü yeşil çay yaprakları siyah çaya göre daha az işleniyor.
Kanser ve Yeşil Çay: İnsanlar üzerinde yapılan araştırmalar günde 2 bardak yeşil çay içmenin kanser gelişimini engellediğini ortaya koymaktadır. Ancak bu çalışmaların sayısı henüz yetersiz olarak kabul edilmektedir.
İlk çalışma; 1. ve 2. evre göğüs kanseri olan 500 Japon kadın üzerinde yapılmıştır. Çalışma sonucuna göre ameliyat öncesi ve sonrası arttırılan yeşil çay tüketiminin kanserin nüks etme oranını düşürdüğü belirlenmiş.
Çin’de yapılan bir diğer araştırmada ise yeşil çay içmenin mide kanseri, yemek borusu kanseri, prostat kanseri, pankreas kanseri ve kolorektal kansere yakalanma riskini azalttığı sonucu elde edilmiş.
Son olarak, günde 2 bardak yeşil çay tüketmenin akciğer kanserine yakalanma riskini %18 oranında azalttığı bu alanda yapılan 22 çalışmanın sonucu olarak belirlenmiş.
Diş Sağlığı ve Yeşil Çay: Diş çürümesinin ana nedeni olan diş yüzeyinde biriken ve plak tabakası oluşturan bakterilerin düzenli yeşil çay tüketimiyle azaltılabildiği çeşitli araştırmaların sonucu olarak bilimsel dergilerde yayınlanmıştır. Yeşil çay bakteri birikimini engellediği gibi diş eti hastalıklarıyla mücadelede etkin bir yöntem olarak yıllardır kullanılmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...