16 Mart 2014 Pazar

Kavurmalı Kebap Tarifi

Yine pratik bir tarif.
Evde bulunan bayat ekmekleri değerlendirmek içinde uygun üstelik.
30 dk da hazır oluyor.
Kavurmalı tarifleri çok seviyorum tadı gerçekten bir başka.

Malzemeler

  • 1 adet Bayat ekmek
  • 1 kase kavurma
  • Domates sosu
  • 1 kase yoğurt
  • Tereyağ
  • Karabiber, tuz
 


Bayat ekmekleri küp küp doğrayın. Az sıvı yağ dökerek yapışmaz bir tavada ekmekleri kavurun bu şekilde kıtır kıtır olacaklar. Kızaran ekmekleri servis tabağına alın. Yoğurda az tuz ekleyerek çırpın ekmeklerin üzerine gezdirin.

Domates sosunu karabiber ve tuz ekleyerek kavurun, Kavurmayı bir tavada eritin. Hazır olan kavurmaları servis tabağına ekleyin üzerine hazırlamış olduğunuz domates sosunu gezdirin. Tereyağını eritip üzerine gezdirin biraz maydanoza serpiştirerek servis edin.


çok yağlı olmuyor ekmeklerde yumuşamıyor sıvıyağda kavurduğumuz için çıtır çıtır oluyor ama hemen hazır edip servis edin bekletmeyin yoksa yoğurt ekmekleri yumuşatır kavurma donar ve hoş olmaz sıcağı sıcağına yemek lazım. Denemek isteyenlere afiyet olsun.

15 Mart 2014 Cumartesi

Kaşarlı Ekmek Dolması

Yarın pazar bu tarifi bu yüzden bugün yayınlamak istedim belki kahvaltıya yapmak denemek isteyen olur.
Haızrlaması çok pratik tadı ise anlatılacak gibi değil mutlaka denemelisiniz.
Ben yuvarlak somun ekmeklerden alıp yapıp siz normal ekmeklede yapabilirisniz.
Ekmeği dilimlere böldüm alt tabanı kesmeden aralrına sıvıyağ ben 1 tanede sarımsak ezdim içine sonra aralarına kaşar sucuk doldurdum yaza doğru domates ve biberlede yapıcam mutlaka tabi yine bunun olmazsa olmazı bol taze kaşar peyniri ile beraber zeytinde eklenebilir ve sevdiğiniz baharatlar sosis,salam, hatta ketçap mayonez bile olabilir tamamen sizin damak tadınıza kalmış ama ekmekelr yerken çıtır çıtır birde yemesi çok güzel oluyor kopara kopara biz çok eğlendik yerken Yağmur nisa yı görmenizi isterdim nasıl mutlu oldu. Neyse çok övdüm tadı damağımda kalmış belli yine yapmalı :)
Gelelim Tarifimize


Kaşarlı ekmek tarifi
Fırında Kaşarlı ekmek somunu




 Malzemeler


  • 1 adet yuvarlak somun ekmek
  • Kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Sıvıyağ
  • Tereyağ
  • Kekik
 
Ekmeği keskin bir bıçakla alt tabandan tamamen ayırmadan kare kare keselim. (Resimdeki gibi) Bir kaseye sıvıyağ koyalım içine tuz ve kekik isterseniz başka baharatlarda ekleyip karıştıralım. Fırça yardımı ile bu yağ karışımını ekmeğin aralarına ve dış kısmına sürelim.
Kaşar peynirini küçük ve ince dikdörtgenler şeklinde kesip ekmeğin aralarına dolduralım. Sucukları kesip yine ara kısımlara yerleştirelim. 180 derece fırında 15 dakika kadar fırınlayalım. Sıcak sıcak servis edin mutlaka kaşarlar donmasın.

Mutlu huzurlu pazarlar diliyorum şimdiden herkese sevgiyle kalın :))

13 Mart 2014 Perşembe

Tavada Brokoli Kavurması

Brokoli evimizden eksik olmayan bir sebze hepimiz çok severiz ama bu şekilde ya tavada yada fırındaHaşlamasını malesef sevmiyorlar aslında  ben seviyorum sarımsaklı yoğurtla çok güzel oluyor veya ekşili salatası ama bu şekilde sevildiği için mecbur böyle pişiriyoruz:)

Kızım çok seviyor yeşil ağaçlar Karnıbaharıda çok sever ben genelde Fırında güveç yaparken karnıbahar ve brokoliyi karıştırıp yaparım kızım özellikle yeşilleri seçer .

Brokoli hem çok faydalı bir sebze hemde pişirmesi çok pratik olduğu için çok seviyorum 15 dakika da tamam hazır :)

Eğer denemediyseniz mutlaka ama mutlaka deneyin derim belki brokoli sevmeyen çoçuklar sever  :)

işte tarif ...

 

Malzemeler

  • 500 gram brokoli
  • Domates Rendesi
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon (isteğe bağlı)
 
 
Brokoliyi yıkayıp parçalara ayırın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları rendeleyin. Domates rendesi ve tuzu ekleyip harmanlayın.

Zeytinyağını da ekleyip kapağı kapatın kısık ateşte brokoliler yumuşayana kadar pişirin.
zaten kısa sürede pişiyor afiyet olsun....

Soğanlı Hazır Yufkalı Pratik Börek

3 sene önce pide yapmıştım soğanlı yaparken tereddüt ettim ben çok severim ama şimdi eşim yemez diye düşünüp yarısınıda kavurmalı ve kaşarlı yapmıştım.
Akşam eşim geldi yemekteyiz baktım hep soğanlıları alıyor dedim onlar benim ben sen et seviyorsun diye kavurmalı yaptım yok ya bu daha güzel olmuş diyerek hepsini yemişti :) o gün bugündür sık sık soğanlı börek,pide,tavaböreği vs yaparım. Kızımda sever pişmiş hali yumulak olduğu için anlamıyr tabi bazen içine sucukta eklerim hatta kuru domateside çok yakıştırırım.

Bu börekte hazır yufkadan 10 dk da hazırlayıp fırında atabileceğiniz br börek işte tarif

Malzemeler

  • 2 adet hazır yufka
  • 3 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Pul biber
  • Tuz
  • Yumurta sarısı
Soğanları yemeklik doğrayın. Az sıvıyağ  tuz,salça ve pul biber ekleyerek kavurun.
Yufkayı tezgahın üzerine serin soğanlı harçtan en uç kısma biraz döküp rulo sarın. Gül böreği sarar gibi sarıp tepsinin orta kısmına yerleştirin.



2. yufkada aynı işlemi yapın tepsiye yerleştirirken ilk yufkanın etrafına dolayın üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında alt ve üstü kızarana kadar pişirin.

11 Mart 2014 Salı

Akşama Şip Şak Mercimek çorbası (düdüklü tencerede)

Ne yapsam, ne pişirsem dediğim zamanlarda hemen yaparım bunu bizim evde çorba çok sevilir son zamanlarda şu süt,yoğurt,peynir yiyememe durumu yüzünden pek pişirmiyorum.
Kendim yemiyorum diye yapasımda gelmiyor bu huyumu biran önce bırakmam lazım tabi evde tek yaşamıyorum zira.....
Herhafta liste başıydı.Eşim sorar;
Alacak birşey varmı
Süt,yoğurt yumurta..
Biliyorum bunları başka bişey :)
artık diyor istemiyorsun sadece düzenli süt alıyoruz Yağmur hergün içiyor yumurtada sadece sabahları 1 tane ona pişiyor e haliyle dolapta bitmek bilmiyor.
Mercimek çorbasıda bana serbet olan çorbalardan biri çokda severiz aslında şipşak düdüklüde pişiriyorum diyorum ama yapanlar bilir ki düdüklü tencerede pişen mercimek çorbası diğerine göre çok daha lezzetli oluyor.
Mutlaka deneyin.

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Nasıl Pişirilir.


Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta boy patates (çiğ olarak rendelenmiş)
  • 1 orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
Düdüklü tencereye sıvıyağ ve nane ve pul biberi ekleyin yağ kızınca salçayı ekleyip kavurun. Rendelenmiş soğanları ekleyin bir kaç karıştırıp rendelenmiş patatesi ekleyin 5 dakika kavurun. Yıkanmış suyu süzülen mercimekleri ekleyin suyu tamamen bitene kadar kavurun yeteri kadar su ekleyip

Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra 30 dakika pişirmeniz yeterlidir. Biraz daha malzemeler erisin istiyorsanız 15 dakika fazla pişirebilirsiniz.
Ben genelde 45 dk pişiriyorum.
malzemeler erimiş oluyor.
afiyet şifa  olsun.

10 Mart 2014 Pazartesi

Labneli Mantar Soslu Spagetti


 

Malzemeler

  • 1/2 paket spagetti makarna
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 100 gram labne peyniri
  • Tuz
  • Sosu İçin:
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 10 adet mantar
  • Tuz, kırmızı pul biber
  • Sıvıyağ

Makarnayı tuz ve sıvıyağ ilave ederek suyunu haşlayın. Pişen makarnanın suyunu süzün labne peynirini ekleyip ocağın altını kapatmadan kısık ateşte labne peynirini makarnaya yedirin. Makarna haşlanırken bir tavaya sıvıyağ döküp küp küp doğradığınız soğan ve sarımsağı kavurun. Yine küp küp olarak doğradığınız havucu ekleyin.

5 dakika havucu da kavurun. Mantarları yıkayıp ince ince doğrayıp ekleyin. Tuz ve pul biber ilavesiyle mantarlar ve havuçlar yumuşayıncaya kadar sosu pişirin. Labneli makarnayı sıcakken servis tabağına alıp üstüne mantarlı sosu döküp maydanozla süsleyin.

7 Mart 2014 Cuma

Sarmal Poğoça

Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 bardak un (Biraz ekleyebilirsiniz)
  • 1/3 paket yaş maya
  • Arasına sürmek için: 125 gram Yarım paket Margarin
  • iç malzeme için
  • Lor peyniri ve ince kıyılmış maydonozu karıştırın.
 


 
Hamur için ılık süt ve mayayı eritin şeker, sıvıyağ, yumurta ve unu ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz un az gelirse ekleme yapabilirsiniz. Hamuru sarıp mayalanması için ılık bir ortamda bekletin. Hamurun kabarma işlemi bittikten sonra hamurdan bezeler koparıp merdaneyle uzunlamasına açın resimde görüldüğü gibi şerit şerit kesin ama kenar kısımlarını koparmadan içine yumuşak margarinden sürün.
En uç kısmına peynirli harçtan bir parça koyun ve yine resimde görüldüğü gibi çapraz bir şekilde sarıp dolayın. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrar edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında alt ve üsleri kızarana kadar pişirin

4 Mart 2014 Salı

Kuru Börülce Salatası

Bu kuru börülceleri çok aradım burda bulamadım memleketten istedim en sonunda o kadar yapmak istedim yani bu salatayı :) Hatta memlekettede marketlerde yokmuş  aktarlardan bulmuşlar sonuçta elime ulaştı ve yaptım ben çok sevdim umarım dener ve beğenirsiniz Gün masalarında farklı salata tarifi arayanlar için de bir seçenek olabilir.

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru börülce
  • Konserve mısır
  • Kornişon turşu
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • 1 adet limon
  • Pembe turp
  • Zeytinyağı
  • Tuz
 Kuru börülceleri geceden üzerini kapatacak kadar su ekleyip bekletelim. Sabah yarım saat kadar haşlayalım. (Yumuşamış olsunlar fakat dağılacak kadar değil) Suyunu süzüp soğuması için bir kaba alalım.
Kornişon turşuları ve pembe turpu küp küp doğrayalım.(turp şart değil ben istediğim için koydum ) Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Börülceler soğuduktan sonra limon suyu sıkıp zeytinyağ ve tuz ekleyin bütün malzemeleri karıştırıp servis yapın. 
limon ve zeytinyağını ekleyip bir süre börülceleri bekletirseniz içine çekeceği için çok daha lezzetli oalcaklardır aklınızda olsun.



3 Mart 2014 Pazartesi

Mavi Haşhaşlı Börek

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • İç sosu için:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • İç harcı için:
  • Peynir ve maydanoz
  • Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Mavi haşhaş




İlk olarak iç harcını hazırlayalım, maydanozu ince ince doğrayıp peynirle karıştıralım. İç sos için sıvıyağ un ve sirkeyi karıştıralım. Tezgaha 1 adet yufkayı serelim fırça yardımıyla sıvı sostan sürelim. Yufkanın 4 kenarını hafif içe doğru kapatalım.
Kare şeklini alacak yufkamız iç harçtan istediğiniz miktarda dökün ve rulo olarak sarın 4′er parmak kalınlığında dilimleyin. Fırça yardımıyla üzerlerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpiştirin. 180 derece fırında pişirin. 

1 Mart 2014 Cumartesi

Çin Pilavı

 

 

Malzemeler

  • 2 Su bardağı pirinç (30 dakika suda beklemiş olacak)
  • 3 bardak su
  • 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı garnitür
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Kornişon turşu
  • Mısır
  • Yeşil soğan
  • 1 adte limon
 Pirinçleri soğuk suda en az 30 dk bekletelim.
Sıvıyağı tencereye dökelim pirinçlerin suyunu süzüp az kavuralım. Tane tane olmaya başlayınca su ve tuzu ekleyip pilavımızı yapalım. 
Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince ince doğrayalım.
Kornişonları da küp küp doğrayalım. 
Pilav pişip soğuduktan sonra bütün malzemeleri karıştıralım. Bol limon sıkıp servis edelim.