30 Ocak 2014 Perşembe

Dermokozmetik.com dan 75 tl hediye çeki

Dermokozmetik.com ; sayıları gittikçe artan   online dermokozmetik satış siteleri arasında ; uygun fiyatları ve ürün çeşitliliği ile dikkatimi çekti. 
Kazanan 6 kişiden biri olursam bu http://www.dermokozmetik.com/bioderma-urunleri      linkteki bioderma ürünleri arasından mutlaka denemek istediğim Atoderm serisinden  alacağım.
Bu seri Atopik Dermatit (cilt egzaması) yatıştırmak için üretimiş bir seri özellikle bebeklerde alerji vb sebeplerden oluşan egzamaları yatıştırmak amaçlı kullanılıyor bebeğim Atopik Dermatit ciltli bir bebek sürekli kremlr deniyoruz bu ürünüde bu yüzden denemek istiyorum. 
almak istediğim ürün bu linkte
http://www.dermokozmetik.com/Bioderma-Atoderm-PO-Zinc-Cream-100-ml.html#0

Katılmak ve ayrıntılar için buraya tıklamanız yeterli 

29 Ocak 2014 Çarşamba

En İyi Blog Yarışması



En İyi Blog Yarışması
Merhaba sevgili Blog Yazarları.! Yeni yarışmamız olan, "En İyi Blog Yarışması" yakında başlıyor. Blog sayfalarınızın daha geniş kitleler tarafından duyulması, kalıcı bir takipçi kitlesi edinmesi ve siteler arası link trafiğini arttırmak adına düzenlediğimiz etkinliklerden biriyle daha karşınızdayız.

Yarışma Ödülü
Dereceye girecek olan ilk 6 Blog, sol tarafta görmüş olduğunuz sponsorlarımız alanında sitelerine direkt olarak 2 ay boyunca ücretsiz link kazanacaklar.. Yarışma birincisine extra olarak jüri üyeliği verilecektir.

Yarışma Oylaması
Yarışmamızın kazananlarını "Blog Deposu Jüri Üyeleri" belirleyecektir. Yarışmaya katılan her blog, jüri üyeleri tarafından 10 tam puan üzerinden derecelendirilecektir.

Yarışmaya Nasıl Katılırım
Yarışmaya katılmak isteyen blog sahipleri, önce bu yarışmayı sayfalarında duyurup, sonrasında paylaşım yaptığı sayfa linkini alttaki yorum alanına bırakmalıdır.
Herkese bol şans..


Link için Tıklamanız Yeterli..

27 Ocak 2014 Pazartesi

İrmikli Etimekli Lokum

malzemeler
  • 2 paket etimek
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 2 paket sade krem şanti
  • Hindistan cevizi
 
 
2 su bardağı şeker ve suyu çok az kaynatıp şerbeti hazırlayın. Etimekleri tepsinin aldığı tek kat dizin 2 paketi kullanmak şart değil. Hazırlanan şerbetle etimekleri ıslatın. Bir tencereye irmik, şeker ve sütü alıp, karıştırarak pişirin.  Koyulaşınca ocaktan alıp biraz karıştırıp ılımasını sağlayın 1 paket toz krem şantiyi ekleyerek mikserle çırpın ve etimeklerin üzerine eşit şekilde yayın.
Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırın. 1 saat kadar sonra Krem şantinin diğer paketini süt ile çırpın ve üzerine yayın tekrar dolaba kaldırın servis etmeden önce bolca hindistan cevizi serpin süslemek için jelibon kullanabilirsiniz.

26 Ocak 2014 Pazar

Yanardağ Pastası (şip şak pasta 15 dk da hazır )

Uzuun zamandır denemek istediğim bir tarifti ama bir türlü yapmaya fırsatım olmadı görüntü güzel ama servis nasıl olur diye misafir geleceği zaman yapmaya cesaret edememiştim geçenelrde denedim ve sonuç harika oldu içindeki krem şanti donduğu içinde keserken sorun yaşamadım rahat.a dilimlendi ben içini halleylerle hazırladım siz isterseniz petibör bisküvi ilede hazırlayabilirsiniz.

Evde sade pastaban vardı ben onunla yaptım ama orjinalinde kakaolu pastaban ile yapılıyor tarifide o şekilde ekliyorum..



malzemeler
  • 1 adet hazır kakaolu hazır pastaban
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket (10'lu olanalrdan) halley
  • Muz
  • İsteğe bağlı damla çikolata
  • Meyveli sos
  • Keki ıslatmak için 1-1,5 bardak süt
 
Pastabanın alt katını servis tabağına koyalım süt ile her yerini ıslatalım. Krem şantiyi süt ile çırpıp, hazırlayalı. halleyleri içine parçalayıp atalım. 1 adet muzu minik minik dilimleyelim ve damla çikolataları da ekleyip fazla ezdirmeden karıştırıp pastabanın üzerine yüksek olacak şekilde koyalım(bastırıp yaymayın).

Pastabanın üst katını 8 eşit parçaya bölelim 1 parçasını da ben iç harca dahil ettim. Biz 7 parçayı kullanacağız her bir parçayı süt ile ıslatıp resimdeki gibi aralıklı harcın üzerine yerleştirelim. dolaba kaldıralım. Meyveli sosu tarifine göre hazırlayalım. Karıştırarak soğumasını sağlayalım, dolaptan çıkardığımız pastanın üst kısmında dökelim. Aralıklardan sızacaktır, Görsellik mükemmel gerçekten 
denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun...


 

19 Ocak 2014 Pazar

Tost Ekmeğinde Yumurta Tarifi

Malzemeler
  • 4 adet tost ekmeği
  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
 
 

 Tereyağında yumurta mutlaka denemelisiniz


Tost ekmeklerinin orta kısmı su bardağı yardımıyla kesilip çıkarılır. Tavaya tereyağ eklenir eriyince tost ekmekleri dizilir. Orta kısımlarına tek tek yumurtalar kırılır.
Tuz eklenir. Tavanın kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir. Alt kısım kızarınca alınır servis edilir.

kaç kişilik yapmak istiyorsanız o kadar ekmek ve yumurta kullanabilirsiniz. 
Merak edenler için yazayım ekmekler kıtır kıtır kurumuyor tam tersi tereyağını güzelce emip yumuşacık oluyorlar yumurtanın sarısıda tam kayısı kıvamında oluyor buharda pişiyor :)
Misafirlerinizi bu güzel ve lezzetli tarifle şaşırtmak istemez misiniz? 
Özellikle çoçuklarınız bu tarife bayılacak benim kızım kuş yuvası anne diye diye hepsini bitiyor :)
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun..
 

Tutmaç Çorbası

Malzemeler
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
  • Terbiyesi için:
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğur

Mercimekleri bir tencereye alalım üzerine geçecek kadar su ekleyip haşlayalım. Daha sonra suyunu süzelim mercimekleri soğuk sudan geçirip suyunu süzelim. Sıcak suyu tencereye alalım mercimek,erişte ve haşlanmış nohutları ekleyip erişteler pişene kadar haşlayalım.
tutmaç-çorbası-tarifi
Bir kasede çorbanın terbiyesini çırpalım sıcak sudan ekleyerek ılımasını sağlayalım, çorbaya ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.  Soğanları ince ince doğrayalım ayrı bir tavada sıvıyağda kısık ateşte kavuralım nane ekleyip bu karışımı kaynamakta olan çorbaya ilave edelim.  Afiyet olsun.

18 Ocak 2014 Cumartesi

Saray Pilavı

Malzemeler
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 4 adet havuç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet domates rendesi
  • İstediğiniz miktarda kavurma
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
İlk olarak pirinçleri yıkayalım üzerini geçecek kadar su ekleyip en az 1 saat suyun içinde bekletelim. Havuçları rendeleyelim az sıvıyağ ve tuz ekleyerek tavada çok az kavuralım. Soğanları ince ince doğrayalım. Bir tencereye sıvıyağ döküp soğanaları ekleyip biraz soteleyelim domates rendesi, tuz kırmızı toz biber çok az karabiber ekleyip kavuralım. Suyunu çekmeden ocağı kapatalım. Pilav için büyük bir tencereye tereyağı ve sıvıyağ ekleyip eritelim 3 bardak ılık su dökelim tuz unu ilave edelim su kaynamaya başlayınca pirinçleri ekleyip bir iki karıştırıp pilavı pişmeye bırakalım.

Pirinçler suyu tamamen çekince pilavları hava alacak şekilde biraz karıştırıp kapağı kapatıp demlenmeye bırakalım. Pilav soğuduktan sonra kavurmaları eritelim. Servis etmek için büyük bir kasenin tabanına havuçları döşeyin üzerine bir miktar pilav üzerine hazırladığımız soğanlar üzerine tekrar kalan pilavı dökün ters çevirip kalıptan çıkarın. Kenarlarına kavurmaları yerleştirip servis edin. 

Not:Tarif umutsepetim'den birazcık değiştirdim Özbek pilavına benzer  bir pilav ama mutlaka deneyin derim biz çok sık yaparız özellikle kavurma ile yapmanızı öneririm.

16 Ocak 2014 Perşembe

Fırında Baharatlı Patates


Malzemeler
  • 4 adet patates
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Kekik
  • Sevdiğiniz baharatlar


Patateslerin kabuklarını soyalım kızartmalık doğrayalım.Süzgeçte yıkayıp bir kaba alalım tuz, sıvıyağ, kekik ve sevdiğiniz baharatları ekleyip karıştıralım.

Patateslerin her yerine sıvıyağ ve baharatlar karışmalı, fırın tepsisine patatesleri koyalım. 200 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Yağda kızartmaktan çok daha hafif ve kolay oluyor denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun...

 
 


12 Ocak 2014 Pazar

Portakallı Muffinler

Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • Hamur kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Üzeri için krem şanti
  • Vişne


 
 
Toz şeker ve yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpalım. Sıvı yağ, yoğurt ve portakal kabuğu rendesi ve unu ekleyip çırpalım. Hamur kabartma tozunuda ekleyin. Muffin kalıplarına üçer yemek kaşığı olarak paylaştırın. Bu tariften 20-25 muffin çıkıyor isterseniz yarım ölçekte yapabilirsiniz.
Muffinler soğuduktan sonra kremşantiyi üzerinde yazılı tarife göre hazırlayın. Üzerlerine paylaştırıp süsleyin. En üste vişne tanesi koydum siz isterseniz portakal kabuğu rendesi veya farklı süslerle süsleyebilirsiniz.

Hünkar Beğendi

Malzemeler
  • 4 adet patlıcan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Et malzemeleri
  • 500 gram kuzu eti
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
 
 lk olarak patlıcanları közleyelim. Közlendikten sonra soyup ince ince doğrayalım. Un ve tereyağını kısık ateşte kavurun.sütü azar azar ekleyin hızlı karıştırın. Topak olmasın tuzunu ekleyin. beşamel sosu patlıcanlarla karıştırın. Etin hazırlanması: Etleri kuşbaşı doğarayıp tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile kavurun.
Unu ekleyin. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp ekleyin.salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle biraz pişirin.. Servis yaparken tabağa ilk önce beşamel soslu arçtan koyun.üzerine etlerden koyun tam orta kısmına gelecek şekilde sıcak servis edin.