- 500 gram kıyma
- Bayat ekmek içi veya galeta unu
- Maydanoz
- 1 yumurta
- Kimyon, Karabiber, Kekik
- 3-4 diş sarımsak
- 1 Adet orta boy soğan
- Kaşar peyniri
Yapılışı:
İlk olarak soğanın kabuklarını soyup rendeleyelim .Sarımsakları ezip
soğanalra ekleyelim. Bayat ekmek içini elimizle ufalayıp ekleyelim.
Yoksa galeta unu da kullanabilirsiniz. Maydanoz yıkayıp oldukça ince
doğrayıp ekleyelim. 1 adet yumurta kıralım. Baharatları ve kıymamızı
ekleyip yoğuralım, ne kadar çok yoğurursak o kadar güzel olur.
Köfteler köftelik kıymamız hazır. Olunca bir poşete sarıp yada kapalı
bir kaba koyup buzdolabında en az 1 saat dinledirelim. Kaşar peynirinden
iri kareler keselim, Elimizle yuvarlak açalım.
Ortasına resimde gördüğünüz gibi kaşar peyniri ekleyelim ve yuvarlak
olacak şekilde kapatalım. Hazırlanan köfteleri ister tavada kızartarak
ister fırın tepsisine dizerek kızartın; eğer fırın tepsisinde
yapacaksanız üzerlerine 1′er kaşık kadar tereyağı ekleyi unutmayın. Ben
tavada kızgın yağda kızarttım yerken arasından sızan kaşar peynirini
göreceksiniz.
İlla ki yapacağım. ankara da bir restorant ta yemiştim bayılmıştım tarifini de alamamıştım.. Şimdi size çok çok teşekkürler ediyorum.. Ellerinize sağlık..:))
YanıtlaSilçok sevindim :) sevgiler
Sil