Maraş Tarhanası ilk defa duydum ve denedim tabağın kenarında kuru halini görüyorsunuz çerez gibi kıtır kıtır o haldeykende ikram edilip yenilebiliyor isterseniz çorbasını pişirip yiyorsunuz. Çok çeşitli tarhanalar var yöre yöre farklılıklar gösteriyor ama bu en farklısı sanırım Maraşlı bir arkadaşımın evinde yedim tabakta ikram etmişti çayın yanında ekşimsi bir tadı var.
çorbasının nasıl piştiğinide sordum ve denedim tad oalrak yayla çorbasını andırıyor.
bu tarhananın yapımını biraz araştırdımda oldukça zahmetli bizim yörelerde yapılanlarla hiç alaksı benzerliği yok. internet üzerindende satışları yapılıyor sanırım. yapmak denemek isteyenler için tarifini paylaşmak istedim
Malzemeler
- 1 kase KahramanMaraş Tarhanası
- Su
- Yarım su bardağı haşlanmış Nohut
- Nane
- Tereyağı
- 2 Diş Sarımsak
1 kase maraş tarhanasını tencereye
koyalım. Üzerini geçecek miktarda su ekleyerek kaynamaya bırakalım. 10
dakika kadar kaynasın hamurlar yumuşasın daha sonra ocağı kapatıp
blendırdan geçirelim. Biraz daha ılık su ekleyelim, ocağı açalım. Nohutu
ve sarımsağı ekleyelim. 10 dakika kadar kaynatalım.
Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyin. Servis etmeden önce 1 Yemek
kaşığı tere yağında naneyi yakarak sosunu hazırlayın, çorbanın üzerinde
gezdirin. hepsi bu kadar afiyet olsun :)
Bende ilk defa duydum,güzel bir çorbaya benziyor..Ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilsağol cnm :)
Sil